Pui cu ciuperci, alune si paste cu trufe

Postat de panacris in Pui
9 Ian 2017 | 2686 vizualizari
Pui cu ciuperci, alune si paste cu trufe

 N-am spus Zmeișorilor ce și cum, doar că e mâncărică de pui cu ciuperci și paste )  După ce au probat, mi-au zis că nu e rea combinația :D Deciiii, spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • cca. 500 g pulpe de pui 
  • cca. 300 g ciuperci champignon 
  • 100 g mix de alune 
  • 2 bucăți ceapă roșie 
  • 2 bucăți ardei gras 
  • cca. 1 lingură ulei de măsline aromatizat cu busuioc 
  • sare de mare
  • boia de ardei dulce
  • piper proaspăt măcinat
  • suc de la o nucă de cocos (opțional)
  • cca. 300 ml apă 
  • cca. 250 g paste aromatizate cu trufe 
  • cca. 500 ml apă 
  • sare de mare
  • cca. 10 ml ulei de măsline aromatizat cu busuioc 

Mod de preparare

Ceapa roșie și ardeiul ras, curățate, se toacă julien, se pun la distuit în puțin ulei de măsline aromatizat, cu puțină apă. După ce legumele devin translucide, se adaugă bucățile de pui tocate, câte o îmbucătură, ciupercile, de asemenea, se asezonează cu sare, piper, boia și sucul de cocos, lăsându-se la fiert la foc mic, acoperit cca. 5 minute ;), apoi se adaugă apă, atât cât să acopere toate ingredientele și se lasă la gătit la foc mediu, cca. 20 de minute. La finalul fierberii, mai bine zis după ce scade zeama, se adaugă mix-ul de aluneeeeeeeeee (arahide, de pădure, caju și nah s-au rătăcit câteva stafide, asta pentru echilibru!), lăsându-se la fiert încă vreo 5  minute, la foc mediu. Între timp, se pune la fiert cca. 500 ml de apă rece într-un vas, cu puțină sare de mare. După ce ajunge la fierbere, se adaugă pastele ce se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce au fiert pastele, se strecoară și se stropesc cu ulei de măsline asezonat cu busuioc pentru a nu se lipi între ele. Daaaa, nu le treceți sub jet de apă rece.  Mâncărica de pui cu ciuperci și alune se servește imediat, alături de paste ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci, alune si paste cu trufe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Snitele de pui in crusta de parmezan si patrunjel

Postat de gurita_ta2005

Snitele de pui in crusta de parmezan si patrunjel

Pieptul de pui se feliaza, se bat feliile de snitele pe ambele parti si se condimenteaza. Amestecam cele 2 oua intr-o farfurie adaunca, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie...

Citeste continuarea

Placinta crocanta de pui cu iaurt si ierburi proaspete

Postat de Satisfyyourcravings

Placinta crocanta de pui cu iaurt si ierburi proaspete

Se rupe/ taie carnea de pui in bucati potrivite.  Intr-un vas mai mare, se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, sare, ierburile, sofranul, piperul cayenne si caisele tocate. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2017, 20:53
bune!
la 09.01.2017, 20:55
Daaa, deja s-au evaporat
la 09.01.2017, 20:59
Trufele nu-mi plac dar restul suna interesant
la 09.01.2017, 21:00
Faine...
la 09.01.2017, 21:07
Yamyy, ce combinatie!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking