Pui cu fasole proaspătă în vas Zepter!

Postat de panacris in Pui
13 Aug 2013 | 3347 vizualizari
Pui cu fasole proaspătă în vas Zepter!

Preparatele în vasul Zepter continuă;) Concursul s-a încheiat, dar vasul a rămas în continuare, așa că îl folosesc la maxim;)

Ingrediente

  • mușchiuleț de pui cca. 400 g,
  • fasole păstăi galbene cca. 500 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • gulie 1/2 bucată,
  • pătlăgea roșie 2 bucăți,
  • usturoi 2-3 căței,
  • mărar proaspăt,
  • ulei de floarea soarelui+măsline,
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Legumele se curăță, apoi se taie mărunt. Ceapa, morcovul și gulia, mărunțite, se pun la călit în puțin ulei în vasul Zepter, rece, acoperit cca. 5 minute. Între timp fasolea se curăță, la ambele capete, apoi se rupe în două și se adaugă la amestecul de legume, împreună cu mușchiulețul de puiși pătlăgelele roșii, tocate mărunt. Se asezonează de sare, piper, usturoi și mărarul tocat mărunt.

După cum am mai spus, atunci când se gătește în minunatul vas Zepter, nu se adaugă niciun strop de apă, iar verdețurile se adaugă de la începutul fierberii, aromele și propritățile lor nu se pierd prin fierbere. După ce s-au adăugat toate ingredientele, se amestecă ușor pentru a se încorpora, apoi se pune capacul, se lasă la gătit cca. 10 minute până ce indicatorul de pe capac, adică

Termocontrolul, ajunge în zona verde undeva la jumătate, apoi se OPREȘTE focul, vasul se dă deoparte, dar gătirea continuuă, iar după cca. 40 de minute, mâncărica e gata. Ce mai mult îmi place că numai trebuie să ”păzești” mâncarea, în timp ce ea se gătește poți face orice altă treabă, chiar să mergi la cumpărături, fără teamă!  :D. Vă asigur că e delicioasă, fiecare legumă și-a păstrat gustul și nu s-a ”fleșcăit” ci a rămas ca și atunci când a fost  pusă la fiert.

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu fasole proaspătă în vas Zepter!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friptura de carne tocata la tava

Postat de RuxyRux

Friptura de carne tocata la tava

Numar de portii...multe! :))))  Daca nu doriti friptura cu pui, puteti inlocui cu carne de curcan sau porc. Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza  ceapa rosie tocata cu usturoiul...

Citeste continuarea

Rasol de pui (de tara)

Postat de Dya

Rasol de pui (de tara)

Dupa ce portionam puiul, il punem la fiert in 3-4 l de apa (fiind de tara, are nevoie de un timp mai mare de fierbere). Se spumuieste ori de cate ori este necesar. Adaugam cartofii si morcovii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2013, 18:44
la 13.08.2013, 18:51
la 13.08.2013, 18:52
bun tare
la 13.08.2013, 18:57
excelenta papica!
la 13.08.2013, 19:05

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking