Pui cu legume la cuptor

Postat de simona72 in Pui
23 Sep 2013 | 15090 vizualizari
Pui cu legume la cuptor

Ingrediente

  • 2copanele, 2 pulpe superioare, 2 aripi
  • 1 praz
  • 2 vinete albe
  • 1 gogosar
  • 1 ardei kapia
  • 2 rosii mari
  • sare si piper dupa gust
  • amestec de condimente: cimbru si boia
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura de oregano proaspat
  • 5 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Carnea de pui, spalata , curatata, stearsa cu prosoape de hartie se condimenteaza dupa gust su sare, piper, cimbru si boia. Se da carnea la frigider pt 30 minute.Dupa ce carnea a stat la frigider pt a-si lua din arome se prajeste intr-o cratita in putin ulei de masline.

Se aseaza carnea prajita intr-un vas termorezistent. Prazul se curata, se spala, se taie pe lungime pt al spala si printre straturile de frunze, se taie rondele. Se prajeste in cratita in care am prajit bucatile de pui, se mai adauga 1-2 linguri ulei de masline, dupa ce s-a calit prazul se adauga usturoiul, ardeiul si gogosarul taiate julien si se calesc legumele 3-4 minute pana se inmoaie. Se adauga peste carnea din vas.rosiile curatate de coaja, se taie cuburi si se pun in vas impreuna cu patrunjelul tocat marunt si oregano. In aceeasi cratita se pun 2 linguri ulei de masline si se prajesc la foc iute vinetele curatate, taiate cuburi si pudrate cu sare. Se adauga si ele in vasul termorezistent, se pune capacul de la vas, se da la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute. Se scoate vasul si se amesteca usor legumele cu carnea, se acopera din nou si se mai da la cuptor pt 30-40 minute.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor

Postat de rocsi_1612

Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor Spalati pulpele si le stergeti cu niste servetele. Intr-un bol amestecati sosul de kapia-gogosari, cel barbeque, amestecul de...

Citeste continuarea

Reteta de rulouri din pui cu legume chinezesti

Postat de panacris

Reteta de rulouri din pui cu legume chinezesti

Iata cum se prepara Reteta de rulouri din pui cu legume chinezesti Fileurile de pui se bat ușor cât să se aplatizeze. Apoi se ung cu muștar pe toată suprafața. Legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2013, 15:32
la 23.09.2013, 15:33
ce bun ee..!!!!
la 23.09.2013, 15:33
Ce bine arata
la 23.09.2013, 15:34
un deliciu
la 23.09.2013, 15:35
Ce buuuuuuuuuuuuuuuun!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking