Pui cu orez cabidela

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
10 Noi 2014 | 2590 vizualizari
Pui cu orez cabidela

Este o alta reteta tipica portugheza, putin controversata , dar este favorita mea . Se poate face daca aveti pui de casa, deoarece unul din ingrediente este sangele proaspat de la taiatul puiului.

Ingrediente

  • 1 pui de casa
  • 1/2 pahar sange proaspat ; 4 -5 linguri de otet
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline, sare, piper, putina psta de ardei rosu
  • 1 pahar mare de vin alb
  • delikat
  • usturoi
  • 12 maini de orez

Mod de preparare

 In primul rand trebuie sa preparati sangele; cand se colecteaza de la gaina sacrificata se pune imediat otetul, pentru a nu se coagula si il pastrati in frigider pana la prepararea mancarii.

Puiul se portioneaza ; ceapa o tocam marunt si o calim cu ulei de masline. Adaugam usturoiul pisat si adaugam carnea. Prajim putin pe toate partile si adaugam sare, piper, delikat si putina pasta de paprika, apoi vinul alb. Turnam apa fierbinte cat sa acopere. Lasam sa fiarba la foc mediu, pana carnea este bine fiarta.

Punem orezul cu bob rotund (eu pun 2 pumni la persoana) si turnam din nou apa fierbinte cat sa acopere. Amestecam din cand in cand, sa nu se prinda orezul de fund si adaugam apa daca e nevoie. Cand orezul e aproape fiert turnam sangele amestecat cu otet si amestecam. Lasam sa dea 2 clocote la foc mic si apoi stingem. Acoperim. Dupa 5 minute servim . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez cabidela" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste de porc impanate cu carnati

Postat de Constelatialeu

Coaste de porc impanate cu carnati

Bucata de coasta am taiat-o pe lungime dar nu pana la capat cat sa pot sa pun cele doua bucati de carnati, care intamplator sau nu, au fost exact cat lungimea coastei. Dupa ce am sectionat...

Citeste continuarea

Piftelute cu sos alb

Postat de caroline

Piftelute cu sos alb

Mai intai preparam piftelutele. Intr-un bol punem carnea tocata ,patrunjelul tocat fin,cartofii dati prin razatoare,oul,Miezul de paine inmuiat in lapte si scurs bine.Se omogenizeaza bine.Se da...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2014, 15:13
ai avut vampirasi invitati la masa?
la 10.11.2014, 15:14
interesanta reteta
la 10.11.2014, 15:27
super
la 10.11.2014, 15:39
credeti-ma ca este foarte buna. Cand am mancat pentru prima data nu am stiut ce contine. Mi s-a spus ca e vin...am adorat mancarea si de atunci a ramas in topul favortitelor in casa socrilor.
la 10.11.2014, 15:45

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking