Ingrediente
- 1/2 pui
- 2 linguri de unt de arahide
- 2 cepe (alba si rosie pentru mine)
- 1 lingura bulion concentrat de rosii
- 2 linguri de ulei vegetal (de arahide daca aveti)
- apa
- sare
- piper
Mod de preparare
Taiati puiul in bucati, indepartati grasimea si chiar pielea, daca vreti.
Sotati ceapa taiata marunt in uleiul incins, cu bucatile de pui.
Aruncati grasimea lasata.
Puneti untul de arahide, bulionul de rosii, 2 pahare de apa fiarta, amestecati.
Sarati si piperati.
Lasati sa fiarba la foc potrivit, cam 40 de minute sau pana cand uleiul va iesi la suprafata sosului.
Am degresat cat am putut in special, la sfarsit.
Este foarte bun, l-am servit cu bulgur.
Il puteti servi cu orez, cu o tocana de legume africana- vezi aici si de ce nu, cu mamaliga :).
O reteta pe care o voi reface cu siguranta, am sa pun insa mai multe legume morcov, dovlecel, rosii, vinete.....
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de arahide - reteta africana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|