Pui cu sos de piper

Postat de miha in Pui
22 Mar 2010 | 6175 vizualizari
Pui cu sos de piper

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 30 g piper boabe mozaic
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin alb
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 4 linguri faina integrala
  • sare si piper

Mod de preparare

Boabele de piper se pun la inmuita in vin.

Pieptul de pui se taie felii, se bate cu ciocanul ca pentru snitele. Faina o amestecam cu sare si piper, apoi tavalim feliile de piept pe ambele parti.

Intr-o tigaie se incing cateva linguri cu ulei de masline, apoi se prajesc usor bucatile de carne. Se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald.

Intr-o alta tigaie se caleste foarte putin ceapa tocata marunt si se "stinge" cu vinul cu piper. Se adauga feliile de carne si se da in clocot.

Smantana se amesteca cu putin sos fierbinte, apoi se toarna peste carne. SE fierbe la foc mic, acoperit, in jur de 20 de minute, pana se ingroasa sosul. la sfarsit, se potriveste gustul de sare si piper.

Se serveste cald, cu garnitura la alegere.

Sursa

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de piper" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

Postat de Bucataras

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

Cum se prepară Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete:     Feliază pieptul de pui și condimentează-l cu sare și...

Citeste continuarea

Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor

Postat de Bucataras

Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor

Cum se prepară Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor: Preîncălzește cuptorul la 200°C. Fierbe al dente pastele în apă cu sare. Scurge-le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2010, 11:49
Ce bine arata!
la 23.03.2010, 15:52
Sa-ti spun sincer ,garnitura nu ma intereseaza, dar puiul cu sos de mustar e supeeeer ! Oare puiul fript schimba gustul sosului ?!
la 30.03.2010, 14:06
Lipseste omul "o leaca " si tu umpli de bunatati bucatarasul si blogul tau . Nici nu apuc sa las mesaje la cate bunatati am vazut tot salvez si pun la favorite noroc ca mi-am luat bicicleta de camera , ca ar fi grav de tot daca numai as manca ce bunatati vad la tine

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking