Pui cu sos de prune si crema de branza

Postat de laughylau in Pui
9 Noi 2011 | 4248 vizualizari
Pui cu sos de prune si crema de branza

Divin! :)

Ingrediente

  • Pt pui:
  • *6 picioare de pui dezosate
  • *100 ml vin alb
  • *50 ml suc proaspat de lamaie
  • *3 linguri boia dulce
  • *1 lingurita boia de chilli
  • *3 cepe medii
  • *3 catei de usturoi
  • *3 linguri ulei
  • *sare
  • *piper
  • Pt sosul de prune:
  • *1/2 kg prune
  • *150 ml vin alb
  • *2 linguri zahar brun
  • *putina boia de chilli
  • Pt. crema de branza:
  • *300 g branza grasa de vaci
  • *50 g unt moale
  • *4 catei usturoi
  • *2 cepe verzi
  • *50 ml suc de lamaie proaspat
  • *1 lingura ulei
  • *sare

Mod de preparare

Pregatirea puiului:

Se taie marunt ceapa si se zdrobeste usturoiul  Se amesteca toate ingrediente si se lasa puiul la macerat in sosul rezultat la rece aprox. 4 ore.  Se incinge cuptorul la 250 de grade Celsius. Puiul se scoate din marinada si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se lasa in cuptor 30 minute.

Pregatirea sosului de prune:

Prunele se taie in sferturi. Se dizolva zaharul in vin si se pun prunele taiate. Dupa ce stau aproximativ 5 minute pe foc se adauga boiaua si se mai lasa inca 10 minute.

Pregatirea cremei de branza:

Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si sa caleste usturoiul taiat marunt.  Branza de vaci se pune in blender cu usturoiul calit, untul, sucul de lamaie si sarea si se amesteca foarte bine. La sfarsit se pune si ceapa verde taiata marunt.

Puiul se serveste fierbinte cu sosul si crema la temperatura camerei, cel mai bine cu un pahar de vin alb demisec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de prune si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui cu alune si apio

Postat de andaoana

Pui cu alune si apio

Carnea de pui am spalat-o si am taiat-o in cuburi mici. Intr-un castron, am pus carnea, deasupra ei, am adaugat 5 linguri sos de soia, piperul si coaja razuita de la o lamaie bio. Amestecam carnea...

Citeste continuarea

Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor

Postat de oanapl

Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor

Tai pulpele de pui în cubulețe, le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat, usturoi granulat și boia dulce de ardei. Stropești cu ulei de măsline și amesteci bine cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2011, 08:56
interesanta combinatie!!!!
la 09.11.2011, 09:09
ce combinatie
la 09.11.2011, 09:29
sosul de prune este bun bun
la 09.11.2011, 10:07
interesanta combinatie
la 09.11.2011, 10:20
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking