Pui cu sos de smantana si tarhon

Postat de gaby_d in Pui
29 Iun 2011 | 4484 vizualizari
Pui cu sos de smantana si tarhon

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui
  • 350-400 gr smantana
  • doua cepe
  • usturoi (dupa gust, eu pun...cat de mult ;)) )
  • 1-2 linguri amidon (optional)
  • sare
  • piper
  • tarhon
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

Se incinge untul intr-o tigaie. Pulpele de pui se spala bine si se injumatatesc. Se pun in uleiul incins si se rumenesc pe toate partile. In momentul in care le intoarceti prima data carnea ,adaugati ceapa taiata julienne. Dupa ce pulpele-s rumenite usor adaugati apa cat sa le cuprinda. Puneti capac si lasati sa fiarba la foc mic.

Cand sunt aproape fierte aveti doua variante:

- fie luati capacul si lasati sa scada sosul la jumatate si adaugati smantana.

- fie amestecati smantana cu amidonul, o diluati cu sos si o adaugati in cratita. In al doilea caz veti avea mai mult sos, in primul renuntati la amidon dar aveti sos putintel.

Lasati sa fiarba fara capac, adaugati sare,piper si tarhon taiat marunt. Mai lasati un clocot si gata. Serviti cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Postat de merisor67

Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul. Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de...

Citeste continuarea

Piept de pui in sos alb cu tarhon

Postat de simona72

Piept de pui in sos alb cu tarhon

Pieptul de pui se spala, se tamponeaza cu hartie de bucatarie, se taie cubulete si se marineaza in sare, piper si ulei de dovlec. Se amesteca ingredientele si se lasa 15 minute la marinat. Intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2011, 23:18
Trebuie sa incerc si eu cu usturoi, ca sigur e bun
la 29.06.2011, 23:27
Arata splendid...si e o bunatate
la 30.06.2011, 00:14
ii bun bun si mi place
la 30.06.2011, 00:40
foarte bun
la 30.06.2011, 08:41
bun bun

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking