1. Speli cu nadejde pulpele de pui cu apa rece. Portionezi puiul si ai grija sa fie bine scurs de apa. Eventual tamponezi cu prosop din hartie pus in multe straturi. Eu indepartez pielea, voi procedati asa cum doriti. Crestezi pulpele adanc la incheietura ca sa nu ramana in sange sau poti cumpara doar ciocanele. Crestezi partile carnoase in diagonale. Pieptul il dai in doua pe lung si il crestezi in romburi adanci cam de 1cm. Asezi carnea intr-un vas in care urmeaza sa il marinezi.
2. Cureti ghimbirul si usturoiul. Le dai pe razatoare, pe partea cu gauri mici. N-am mai trecut prin presa usturoiul, daca tot aveam in fata razatoarea.
3. Cureti de coaja lamaile. Le storci la storcatorul electric.
4. Le amesteci impreuna cu ulei, piper si sare. Rastorni marinada peste carne, le ungi bine si acoperi etans cu capac sau folie. Pui la frigider, la marinat, pentru minim o ora.
5. Încinge cuptorul la 180° C
6. Scurge bucatile de pui de marinada si fragmente care s-ar putea arde si unge-le cu miere. Sotul meu nu agreaza nimic dulce in mancaruri-fel principal dar aici, fiind marinat in lamaie si sosul din iaurt acrisor, mergea sa fi pus.
7. Intr-o tava cu pereti inalti, rastorni iaurtul. Adaugi sare, piper, anason si curry. Omogenizezi bine sosul.
8. Pune deasupra bucatile de pui unse cu miere. Pune deasupra rondele de lamâie.
9. Introdu la cuptor pentru 45 de minute, întorcând carnea din când în când.
10.Daca iaurtul s-a strans in conglomerate, rastorni sosul in blender si il mixezi cu putin iaurt.
11.In farfurie pui sos, decorezi cu coriandru verde sau sau patrunjel tocat, pui bucatile de pui cu feliile de lamaie pe ele.
Noi am insotit cu salata de varza si morcov asezonata si garnitura din orez alb basmati dupa metoda de aici . A doua zi cu cartofi natur.
Sa va fie de folos!