Ingrediente
- 1 pui intreg de aproximativ 2 kg
- 3 linguri mari de iaurt grecesc
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1-2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi
- o bucatica de ghimbir de 2-3 cm
- 1 ardei iute sau pasta de ardei iute
- 1/2 lingurita de seminte de coriandru
- 1/2 lingurita seminte de chimen
- 1 lingurita amestec garam masala
- pt garnitura (optional):
- bulete din cartofi
- pt sos:
- 1 lingurita amidon alimentar
- 1 lingurita patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare
Puiul se spala se curata de resturile de pene existente, se indeparteaza surplusul prea mare de grasime. Ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute se toaca marunt pt marinata si se amesteca cu iaurtul, zeama de lamaie,ulei de masline,sare,piper,garam masala,iar semintele de coriandru si chimen se zdrobesc in mojar. Din toate acestea se face o marinata cu care se freaca puiul pe toata suprafata lui si pe interior si cit se poate si pe sub piele. Se pune puiul astfel frecat cu tot cu marinata intr-o punga si se da la frigider pt citeva ore s-au peste noapte cum am procedat eu.
Se pune puiul intr-un vas termorezistent si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 2 ore. Se mai scoate puiul din cind in cind si se stropeste cu zeama lasata, iar in ultimele 30 minute se acopera cu capac. Zeama formata si lasata cit timp puiul a stat in cuptor se strecoara, se pune la fiert si se amesteca cu o lingurita de amidon alimentar si citeva frunze de patrunjel tocat marunt. Noi am servit puiul cu sos si bulete de cartofi(congelati), pe care i-am bagat la cuptor pt 15 minute.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui imperial cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|