Pui cu sos picant a la Ionix

Postat de ionix in Pui
3 Oct 2009 | 4015 vizualizari
Pui cu sos picant a la Ionix

poza principala nu-i prea clara :S... daaar, e bun de-ti vine sa-ti lingi degetele... yummilicious!

Ingrediente

Pentru pui:
  • 2 piepti de pui
  • 3-4 linguri de mustar cu hrean
  • 5-6 catei usturoi
  • pudra de chili (boia de ardei iute), sare
  • 1 lingura ulei masline
Pentru sos:
  • 1ardei iute
  • 1 ardei gras rosu sau capia
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 rosii
  • o ceapa galbena mica
  • 5-6 linguri sos de rosii
  • 2 linguri ulei
  • circa 300 ml apa
  • busuioc, sare, pudra de chili

Mod de preparare

Din mustar, ulei, usturoi si condimente se face o pasta . Pieptii de pui se taie in felii subtiri. Pe o tavita se unge un pic de sos, si se aseaza bucatile de piept in straturi astfel incat intre straturi sa ungem bine cu sos. Se acopera tavita cu folie de plastic si se da la frigider circa 30-40 minute.

Apoi se scot din frigider si se frig pe gratarul de aragaz. 

 

Pentru sos:

 

  • Rosiile si ardeiul iute se coc, se decojesc si se taie cubulete.
  • Se incinge uleiul intr-o tigaie mai inalta.
  • In uleiul incins se pune ceapa taiata marunt.
  • Cand ceapa s-a inmuiat un pic se adauga rosiile si ardeiul iute,
  • Se adauga si ardeiul rosu taiat marunt.
  • Se lasa sa se patrunda unele pe altele legumele si se adauga apa.
  • Cand incepe sa fiarba un pic se adauga condimente si usturoiul pisat bine.
Sosul se pune peste pieptul de pui iar drept garnitura eu am folosit orez alb.
Se serveste atat cald cat si rece. Cand e rece se simte iuteala mai bine.
Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos picant a la Ionix" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pulpe de pui cu cascaval si cartofi la cuptor

Postat de katty

Pulpe de pui cu cascaval si cartofi la cuptor

Condimentam pulpele de pui cu condimente de pui dupa preferinta (sare, piper, rozmarin, usturoi, boia). Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi potrivite. Turnam uleiul intr-o tava....

Citeste continuarea

Piept de pui cu rosii uscate la soare si orez libanez cu fasole alba si branza Feta

Postat de Satisfyyourcravings

Piept de pui cu rosii uscate la soare si orez libanez cu fasole alba si branza Feta

Se dizolva cubul concentrat in 250 ml de apa fierbinte.  Rosiile uscate la soare se toaca marunt. Ceapa si usturoiul se taie in bucati nu foarte mici si se soteaza intr-o lingura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2009, 19:28
ah, cam asa il fac si eu ... nebunie
la 04.10.2009, 11:24
asa-i Bucataras... o nebunie... am facut ieri din nou pt c-au venit niste musafiri si au zis ca n-au mai mancat de foarte mult timp ceva asa bun
la 14.10.2009, 00:05
Ce faci Ionix-ule?Pe unde-ai disparut?
la 14.10.2009, 18:09
Mihaaaaaaaaaaaaaaaa... fac bine... am fost un pic cam ocupata si n-am avut timp sa vizitez bucataras sau sa postez pe site.... ma bucur tare mult ca mi-ai dus lipsa... trebuie sa "verific" ce-ai mai gatit... hehehe

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking