Pui de balta

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
19 Feb 2010 | 14094 vizualizari
Pui de balta

Aceasta este denumirea sub care este gasit acest fel de mancare in restaurante de aceea am abordat si eu problema asa este vorba de picioarele de broasca , considerate o delicatesa in diverse bucatarii internationale. Unii sunt curiosi sa guste altii nu ar manca asa ceva niciodata....eu sunt din categoria celor care au vrut sa guste asa ca postez si aici reteta.

Ingrediente

  • 500 grame de pui de balta,
  • 100 ml lapte,
  • sare,
  • piper,
  • o lamaie,
  • 2-3 linguri de faina alba,
  • 100 ml ulei.

Mod de preparare

     Preparare: se decongeleaza carnea daca este congelata ( de obicei sub aceasta forma se gasesc prin magazine)  in 100 ml de apa amestecata cu 100 ml de lapte. Ii lasam acolo pret de 2-3 ore la temperatura camerei .

     Dupa aceea ii stoarcem  bine si ii condimentam cu sare si piper si turnam suc de lamaie peste ei  . Se trece fiecare bucata prin faina alba si apoi se prajeste in uleiul incins.

     Se servesc fierbinti, eu i-am servit cu o garnitura de orez, presarati cu patrunjel taiat marunt si optional lamaie stoarsa proaspat.  Au gust interesant, ceva intre pui si peste de aici poate si denumirea de “pui de balta”.

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui de balta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui de balta pane

Postat de dantes

Pui de balta pane

Spalati bine picioarele de broasca si treceti-le prin faina si oua batute si condimentate cu sare si piper dupa gust. Incingem uleiul in tigaie si prajim picioarele pana devin aurii. Le scoatem...

Citeste continuarea

Pui de balta prajit

Postat de mimmi

Pui de balta prajit

Se pun piciorusele la dezghetat in apa fierbinte. Se sareaza,se dau prin faina,prin ou batut condimentat cu sare,piper si boia dupa gust si ultima data prin pesmet. Se prajesc in ulei incins pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2010, 16:41
Incep eu seria comentariilor nu ma astept nici sa sara toata lumea sa ceara o portie nici sa vad 5" furculition " am postat reteta pentru cei care ar fi curiosi sa guste vreodata
la 19.02.2010, 16:52
Eu am mincat. Johnnie Fox's Pub, de linga Dublin - pubul aflat la cea mai mare altitudine in Irlanda, are mereu in menu asa ceva. Am mincat de mai multe ori. Nu vad nici o diferenta fata de carnea de pui. Delicios.
la 19.02.2010, 17:06
Doamne, de cand nu am mai mancat La Constanta, langa Casino, era pe malul marii un restaurant, mama ce bunatate!!!!!!!!!
la 19.02.2010, 17:06
sunteti de groaza cu lighioanele astea, daca asa identic e la gust cu puiul care-i faza atunci de ce nu pui si broaste?

haha.
eu una nu ma incumet...ma tem tare

sylvia daca tie ti-or placut....
la 19.02.2010, 17:06
PapaBun ma si gandeam cand am postat ca poate apari tu si zici ca ai mancat undeva Aici au diverse retete am mai facut o data dupa ce am macat aici la un restaurant, cu un sos alb de telina, smantana si usturoi, chiar ca te duceau cu gandul la pui reteta aceea. Merci de aprecieri

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking