Ingrediente
- 1 pui de 1,5 kg
- 300 g ciuperci
- 1 ceapa mare
- 150 ml smantana grasa
- 4-5 linguri unt
- 2 linguri ulei de masline
- 3 linguri faina
- 1/2 lingurita ierburi a la Provence
- 1/2 lingurita piper negru
- 100 ml vin alb
- 400 ml supa de carne
- zeama de la o lamaie
- 2 linguri zahar
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare
Dezosam puiul si taiem cuburi carnea.
Punem la topit 2-3 linguri unt in care vom praji carnea de pui . Adaugam si uleiul de masline si amestecam in carne sa se rumeneasca bine pe toate partile.Cand sunt gata rumenite, adaugam faina si vinul, amestecam sa nu se faca cocoloase apoi adaugam treptat supa de pui .Asezonam si cu mirodeniile si lasam sa fiarba la foc mic 30 de minute.
Ciupercile le spalam bine, le taiem feliutesi le sotam in restul de unt topit cu zeama de lamaie aproximativ 7-10 minute. Ceapa o curatam si o tocam marunt , apoi o caramelizam cu zaharul si 2 linguri vin , intr-o tigaie.
Cand puiul este gata, adaugam ciupercile si ceapa caramelizata cu sosurile lasate cu tot, lasam sa dea in clocot 5 minute, adaugam smantana si patrunjelul tocat.
Asezonam daca mai este cazul si servim puiul alaturi de o mamaliguta calda, proaspat facuta.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui frantuzesc cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|