Ingrediente
- un pui
- doua iaurturi micute
- cimbru proaspat
- menta proaspata
- sare
- piper
- boia dulce
- usturoi granulat
- ulei de masline
Mod de preparare
Carnea trebuie marinata cel putin 12 ore, pusa de seara la frigider si gatita a doua zi.
Puiul se spala, apoi se pune intr-un castron mai mare, se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust. Se toarna apoi iaurtul si se unge bine peste tot, pe toate partile, apoi se acopera vasul cu o folie si se lasa la frigider.
Adoua zi se scoate puiul din iaurt, se aseaza pe o sticla umpluta cu apa, iar sticla intr-o cratita in care de asemenea am pus apa.
Se lasa la cuptor 50 de minute, la foc potrivit, stropindu-l din cand in cand cu zeama din craticioara.
Se serveste cu orice fel de garnitura sau salate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in iaurt pe sticla" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|