Pui pentru Dia

Postat de mitinita in Pui
8 Mai 2011 | 10274 vizualizari
Pui pentru Dia

Am incercat cel mai cumintel titlu:))) Cand am suit puiul asta sus pe protap, m-a dus gandul direct la Dia. Puiul asta avea bulane si un piept generos, exact cum ii place ei. Si mai era si rumenit, dar asta mai incolo,cand a fost gata.

Ingrediente

  • 1 pui mare , sa fie generos
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • pudra de usturoi
  • sare
  • piper
  • crengute de cimbru uscate si proaspete
  • apa

Mod de preparare

 

Se spala puiul bine si se usuca folosind un prosop de bucatarie de unica folosinta.

Se curata ceapa si se taie in patru.

Se curata si usturoiul.

Se pun doua bucati de ceapa inauntrul puiului si 2-3 usturoi.

Bagati mana ca nu-i faceti operatie,ii bagati niste arome.

Se unge cu sare,piper si pudra de usturoi peste tot.Se poate face o pasta cu unt...daca intreaba cineva,e lotiunea de corp a puiului.

Se mai pun si niste crengute de cimbru inauntru.

Se mai pot pune bucati de usturoi intre piele si piept.

Se pune pe suport, dar precis merge si pe sticla. 

Se pune suportul in tava si se adauga cam o cana de apa. 

Apa se va folosi la stropit puiul din cand in cand ca sa nu se usuce.

Am stropit la fiecare 15 minute sa nu iasa puiul zbarcit...doar nu l-am bagat pui si-l scot gaina batrana!

Eu l-am tinut cam o ora si jumatate, dar depinde si de cuptor.

Eu acuma il scot de pe suport si il pun pe masa,depinde de Dia ce si cui da.

Pofta buna sa aveti!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pentru Dia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete umplute, la cuptor

Postat de mirela0911

Vinete umplute, la cuptor

Se spala vinetele, se sterg apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate mijlocul, pastrand o margine de 0.5 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora apoi se scurg de apa lasata....

Citeste continuarea

Budinca de orez cu piept de pui

Postat de merisor67

Budinca de orez cu piept de pui

Mai intai preparam orezul pe care il fierbem impreuna cu un praf de sare, un praf de cimbru, un praf de piper si doua foi de dafin. Eu l-am preparat la multicookerul Philips pe programul RICE....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2011, 20:48
"Cand am suit puiul asta sus pe protap, m-a dus gandul direct la Dia" sturlubatica mica ce esti acuma daca l-ai pus pe masa mie nu-mi ramane decat sa dau la toata lumea doar ma stii ca's ....generoasa ...ma laud si io,doar nu dau de la mine
la 08.05.2011, 20:50
da si mie un copanel
la 08.05.2011, 20:54
"sturlubatica mica ce esti " nici nu stiu ce inseamna dar suna bine cand am vazut ca are pieptul asa generos am stiut ca e fix cum iti place tie sa vedem cum il imparti acum
la 08.05.2011, 20:58
daca avea pieptul generos,sigur ii place si la Mircea
la 08.05.2011, 21:01
Ela,ii place dar nu stiu unde-a disparut o fi luna in care e insurat,ca nu mai merge cu saptamana

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking