Stifado de pui

Postat de gab_s19 in Pui
21 Oct 2013 | 5801 vizualizari
Stifado de pui

Stifado este o reteta din Grecia si se pregateste cu ceapa arpagic. In lipsa acesteia se poate pregati si cu ceapa normala, taiata in bucati ceva mai mari, ca in reteta pregatita mai jos.

Ingrediente

  • 800 gr. carne de pui
  • 5 cepe mijlocii
  • o cutie de rosii maruntite in suc propriu (400 ml.)
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5 linguri de apa
  • 5 linguri de otet
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 fire de patrunjel
  • sare, piper
  • ulei de masline pentru prajit

Mod de preparare

Se spala carnea, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste pentru cateva minute in tigaia incinsa. Intre timp, se curata ceapa si se taie in cubulete mai mari. Usturoiul se curata si el si se taie fin.
Carnea prajita se scoate din tigaie si se aseaza intr-un vas termorezistent. Peste aceasta se pun rosiile din conserva, apa, otetul, foile de dafin rupte in bucati mai mici, patrunjelul tocat, usturoiul maruntit, sare si piper.
In uleiul in care s-a prajit carnea, se pune ceapa si doi catei de usturoi taiati si se calesc cateva minute la foc mediu. Dupa ce acestea s-au calit, se pun in tava peste carne si celelalte ingrediente. Se acopera tava si se da la cuptor pentru o ora la 200°C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stifado de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui Stifado

Postat de miha

Pui Stifado

Intr-o tigaie se soteaza arpagicul in 2 linguri de ulei de masline, pana se aureste usor. Intr-un ceaun se pun bucatile de carne si se rumenesc usor in cateva linguri cu ulei de masline....

Citeste continuarea

Pui Stifado

Postat de bitza

Pui Stifado

Carnea taiata bucati se prajeste foarte bine in ulei de masline,cand e gata se scoate pe o farfurie.In uleiul ramas se pune ceapa taiata mai mare(sau arpagicul intereg),usturoiul dat prin presa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2013, 14:31
la 21.10.2013, 18:52
Ce bunatate de preparat.
la 22.10.2013, 16:01
pffai ce bunaciune,imi ploua in gura

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking