Friptura de pui

Postat de luminita20_2006 in Pui
13 Dec 2009 | 8269 vizualizari
Friptura de pui

Ingrediente

  • carne de pui (eu am avut 2 pulpe si 2 aripi)
  • 6 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 linguri bulion si 50ml pasta de rosii
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa mica
  • unt
  • patrunjel

Mod de preparare

Carnea de pui am pus-o in apa cu sare (ca de obicei) 30 min. Apoi se scoate pe un servetel si se elimina apa. Intr-o tigaie se pune ulei de masline,  apoi pulpele se condimenteaza si se prajesc pe ambele parti, adaugandu-se si usturoiul pisat.

Cand s-a rumenit carnea se toarna intr-o tava si se pune bulionul amestecat cu 100 ml apa , foile de dafin, pasta de rosii si patrunjelul. Ceapa se taie marunt si se prajeste in unt apoi se aduga peste carne.Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 35 min foc mediu. Se serveste cu orez fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pui cu sos de lamaie

Postat de cristeena20

Reteta de pui cu sos de lamaie

Iata cum se prepara Reteta de pui cu sos de lamaie  Cum eu am folosit pui de casa am gatit jumate de pui pentru 3 persoane. Voi puteti sa adaptati cantitatile si timpul de gatire la...

Citeste continuarea

Pulpe cu cartofi la cuptor

Postat de oanapl

Pulpe cu cartofi la cuptor

Pulpele trebuie scoase din frigider cu măcar o oră înainte de coacere astfel încât să aibă timp să se încălzească un pic. Se pune cuptorul la încins la 220 C...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2009, 18:22
arata apetisant
la 13.12.2009, 18:42
Stifado este o mancare traditionala din Grecia, dar nu este doar o simpla 'fripturica de pui la cuptor', o prezinti eronat . Retetei tale ii lipseste un ingredient de baza care este... arpagicul. Poti sa prepari mancarea asta cu carne de pui, porc, vita, iepure (foarte popular stifado cu iepure in Creta), insa daca nu are arpagic, nu este stifado ...este, intr-adevar doar o friptura la cuptor . 'Fripturicei' tale ii lipsesc si niste condimente specifice pentru mancarica asta: cuisoare, ienibahar si putina scortisoara. Da si tu un search "stifado" pe google images, ai putea sa faci asta de cate ori prepari o reteta din alta tara, ca nu vrei sa te faci de ras, ca un bucataras grozav ce esti!. Gatitul este o arta si necesita foarte multa atentie pentru detaliu...
la 13.12.2009, 18:48
eu o fac cu ceapa..multa ceapa..1kg cred.
la 13.12.2009, 19:14
Adriana, poti posta retea daca o stii foarte bine. Am adaugat tipsurile tale retetei preparate de Lumi. Multumim
la 14.12.2009, 17:03
sicer de pe googl am gasit reteta...si acolo scria ca pot pune ceapa in loc de arpagicdar de cuisoare, ienibahar si putina scortisoara nu scria nimica....acuma am sa stiu...dar sa cauti si tu pe googl si ai sa vezi ca am dreptate...nu vreu sa dau nume site-urilor unde am gasit reteta asta dar si pe altele tot asa era...oricum alta daca asa am sa fac

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking