Ingrediente
- 3 linguri migdale macinate
- 2 linguri fulgi de nuca de cocos
- 200 - 250 ml lapte de cocos
- 1 lingurita cu coriandru praf
- 1/2 lingurita cu chili praf
- 2 lingurite usturoi ras pe razatoarea mica (cam 5 catei de usturoi)
- 2 lingurite ghimbir ras pe razatoarea mica (cam 7 cm de radacina de ghimbir)
- 500 g piept de pui dezosat si fara piele, taiat bucati mici
- 2 linguri ulei de porumb
- 5 pastai de cardamom verde
- 2 frunze de dafin
- 2 lingurite cu patrunjel verde tocat
- sare dupa gust
Mod de preparare
Prajeste uscat nuca de cocos si migdalele macinate, pana au o culoare maronie
Pune amestecul intr-un castron. Adauga laptele de cocos, praful de coriandru si chili, ghimbirul si usturoiul. Amesteca bine si lasa deoparte.
Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune in tigaie carnea, cardamomul si foile de dafin. Stir fry cate 2 minute pe fiecare parte.
Pune in tigaie sosul de cocos, amesteca si lasa sa fiarba incet, acoperit 10- 12 minute sau pana ce carnea e facuta. Daca sosul scade foarte mult adauga putina apa.
Cu 2 minute inainte ca mancarea sa fie gata, pune coriandrul.
Serveste cu orez basmati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de cocos si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|