Pui in sos de soia cu ierburi aromate, cartofi si ciuperci

Postat de Ina in Pui
26 Aug 2012 | 4122 vizualizari
Pui in sos de soia cu ierburi aromate, cartofi si ciuperci

Un meniu frecvent la masa noastra de duminica :)

Ingrediente

  • un pui intreg ( fara cap si picioare )
  • 100 ml sos de soia
  • piper proaspat macinat
  • amestec de verdeturi de Provence ( de la Kotanyi )
  • sare ( doar daca este nevoie , intrucat sosul de soia este si el sarat )
  • cartofi noi
  • 500 g ciuperci

Mod de preparare

  ( pentru cuptorul cu halogen )  

  Curatam cartofii, ii taiem jumatati, ii spalam  si-i punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti pe jumatate ( sa nu intre furculita prea usor in ei ) ii scoatem din apa si-i asezam pe gratarul mic al cuptorului cu halogen. Stropim cartofii cu sos de soia si presaram verdeturi de provence.

  Puiul se curata si se spala bine in apa rece. Se lasa la scurs, apoi se stropeste din belsug cu sos de soia , pana ce carnea-si schimba culoarea-n maroniu. Se presara in interior si exterior cu putin  delikat, amestec de verdeturi de Provence  si piper proaspat macinat. Asezam puiul pe patul de cartofi , il inconjuram si de ciuperci pe care presaram in prealabil sare  si rumenim totul la 200- 220 grade Celsius, 30 minute. Intoarcem cartofii si puiul si  pornim cuptorul pentru inca 30 minute, la 200-220 grade Celsius. Grasimea scursa de la pui va rumeni frumos cartofii si ciupercile si le va da un gust deosebit . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de soia cu ierburi aromate, cartofi si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe de pui cu ciuperci

Postat de katty

Pulpe de pui cu ciuperci

Curatam bine pulpele, eventual le parporim putin, daca mai au pene, le spalam bine, le scurgem si le dam cu sare si piper. Incintgem uleiul intr-o tigaie si le punem la prajit pe rand, pe toate...

Citeste continuarea

Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui

Postat de simona72

Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga usturoiul si carnea taiata bucati. Se calesc usor la foc iute, se adauga sucul de rosii si se lasa sa se patrunda carne usor. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2012, 16:06
Am facut mancareeeee!!!!!!! )))))))
la 26.08.2012, 16:07
No atunci da-mi sa pap)
la 26.08.2012, 16:07
Daaaaaaaa vreau si eu
la 26.08.2012, 16:09
date picture taken : 22.04.2012
la 26.08.2012, 16:09
E bun si acum))

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking