Pui in stil à Bras

Postat de cristeena20 in Pui
25 Iun 2014 | 7070 vizualizari
Pui in stil à Bras

Daca aveti resturi de la pui rotisat prin frigider va propun aceasta reteta ce se face rapid si e tare buna.

Ingrediente

  • 2-3 bucati de pui rotisat sau la gratar
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline
  • sare, piper, foaie de dafin, 1 catel de usturoi, 1 pahar de vin alb
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 cutie mica de ciuperci
  • 1 chili
  • putin zahar, putin sos soia
  • 4 oua
  • 2 pumni de cartofi pai din punga (tip pai) sau chipsuri faramitate
  • coriandru verde
  • cateva masline negre

Mod de preparare

Carnea de pui se faramiteaza si se pastreaza deoparte. Folositi si pielea deoarece da un gust bun  .

Ceapa o taiem solzisori si se pune la calit intr-o tigaie cu ulei de masline si dafin. Lasam la foc mic sa se inmoaie bine si acoperim cu un capac. Adaugam dupa 5 minute ardeiul gras taiat fasii subtiri Cand ceapa e sticloasa si moale aduagam ff putin zahar si putin sos de soia. Apoi stingem cu vin alb. Mai lasam pana scade vinul  . Acoperim si lasam sa se inmoaie cca 10 minute. Adaugam sare, piper si taiem marunt un chili daca ne place picant. Adaugam apoi carnea de pui si ciupercile. Lasam iar la foc mic, acoperite pana se intrepatrund gusturile. 

- Adaugam apoi cartofii si amestecam bine pana se inmoaie . Punem sare, piper daca mai e nevoie si apoi turnam ouale peste, dupa ce le-am amestecat usou intr-un castron. Amestecam bine  si nu lasam mutl pe foc. Ouale trebuie sa ramana mai cremoase. Punem maslinele si coriandrul verde proaspat. Stingem focul si acoperim. 

- Servim cu o salata buna de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in stil à Bras" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Papricas de pui

Postat de licurici_lra

Papricas de pui

Carnea se spala bine, apoi se rumeneste, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita. Cand este rumenita pe ambele parti, se scoate din cratita...

Citeste continuarea

Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval

Postat de rocsi_1612

Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval

Ardeiul kapia il coacem, il lasam sa se racoreasca, apoi il decojim, il taiem pe o parte, scoatem cotorul si semintele. Pieptul de pui il spalam, il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2014, 16:19
la 25.06.2014, 16:26
Ce ideee faina!! Mai ales cu ouale la final...
la 25.06.2014, 16:43
Vin la masa
la 25.06.2014, 17:16
super ideee likee
la 25.06.2014, 17:16
Buna idee!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking