Ingrediente
- Am folosit pentru pui:
- 1 pui
- sos soia,
- coriandru boabe
- ghimbir macinat
- pudra de mustar,
- turmenic
- usturoi verde
- Pentru cartofi:
- 1,5 kg cartofi
- 3 cepe rosii
- rozmarin
- ulei,
- chimen macinat
- sare roz de Himalaya
- 1 lingurita harissa praf
- Pentru salata:
- nasturel
- ridichi,rosii,
- castravete
- salata verde creata,
- leurda
- ulei de rapita otet de mere
Mod de preparare
Puiul:Am transat puiul si apoi l-am pus la marinat in sos soia,turmenic,ghimbir macinat,coriandru,pudra de mustar,si usturoi verde tocat si l-am lasat asa cam o ora,pentru ca toate aromele sa patrunda bine carnea.Dupa ce s-a marinat carnea,am luat o tava yena am pus in ea putin ulei,am asezat apoi carnea de pui ,am turnat o canuta de apa si am dat tava la cuptor pentru 1 h 20 min pana cand carnea s-a patruns bine si s-a rumenit frumos.
Cartofii: Am spalat si curatat cartofii,apoi i-am taiat in cuburi mari,i-am pus intr-o tava in care am pus putin ulei,am taiat cepele solzisori si le-am pus peste cartofi,am adaugat condimentele,am amestecat bine si la urma am pus cateva fire de rozmarin.Am pus o folie de aluminiu peste tava si am dat-o la cuptor pana cand cartofii s-au inmuiat.Am luat apoi folia si i-am mai lasat 10 min ca sa prinda o crusta frumoasa.
Salata:Am spalat bine verdeturile si le-am uscat,le-am taiat (castravetii,rosiile) si le-am pus intr-un castron,am asezonat apoi salata cu sare,ulei si otet si am servit-o alaturi de puiul delicios la cuptor.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor si cartofi cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|