Ingrediente
- Am folosit pentru friptura:
- 1 pui intreg
- 2 lingurite garam masala
- 2 lingurite chimen macinat
- 1 lingurita chilly
- sos de peste
- ulei de porumb
- 2 stelute de anason
Pentru cuscus:
- 2 masuri cuscus
- 4 masuri apa
- sare
- 1 sfecla rosie
Mod de preparare
Puiul l-am pus intr-un castron si l-am marinat cu garam masala,chimen,chilly,ulei de porumb,sos de peste,l-am lasat la marinat aproximativ 2 ore,apoi am pus in el 2 stelute de anason,am asezat puiul pe o coala mare de hartie de copt,am turnat si marinata in el,am inchis bine hartia,l-am pus intr-o tava si l-am dat la cuptor,la foc mic pentru o ora si jumatate.Dupa acest timp am scos hartia de copt si l-am mai lasat 30 minute sa se rumeneasca frumos. Cuscus-ul: Am pus in 2 castroane cate o masura de cuscus,am pus la foc 2 craticioare cu apa si sare,iar in una dintre ele am pus si o sfecla rosie taiata felii mari si am lasat apa sa se infierbante bine.
Cand apa s-a infierbantat,am pus-o peste cuscus,scotand sfecla care a colorat frumos apa.Am obtinut astfel aceeasi garnitura in 2 culori,pe care mai apoi cu ajutorul unui inel de inox,am asezat-o in straturi in farfurie si mi s-a parut ca arata tare bine.Voi ce parere aveti? :) Am servit puiul la cuptor cu cuscus alaturi de o salata de vara cu rosii,castraveti si salata verde.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor si cuscus in 2 culori" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|