Ingrediente
- 1 pui intreg
- 6 ciuperci
- 4 catei usturoi
- 4 cartofi
- 1 morcov
- ulei masline
- condimente
- 1 ceasca vin rose
Mod de preparare
Puiul se clateste cu apa rece, se sterge cu un servet. Intr-un castronel punem 2 linguri de ulei, piper, busuioc, vegeta si boia de ardei dulce si ungem tot puiul, pe o parte si alta. Se pune in frigider timp de 2 ore.
Ciuperciile se taie felii subtiri, morcovul si usturoiul la fel, iar cartofii ii taiem mai lati (ca de cartofi taranesti). Punem in tava de cuptor cartofii si ciupercile, punem vegeta si piper, punem puiul deasupra si adaugam apa. Se pune la cuptorul incins timp de 1 ora. Intre timp se mai adauga apa, iar inainte cu 10 minute se stropeste cu vinul rose. Se poate servi cu mujdei de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor umplut pe pat de cartofi si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|