Pui lipicios cu lamaie

Postat de Toamna07 in Pui
3 Iun 2012 | 3301 vizualizari
Pui lipicios cu lamaie

O reteta cu clasa ,de pui delicios ,din cartea de bucate -Meniul perfect- Gordon Ramsay! De-abia asteptam sa cumpar si nebunia asta de carte !:)

Ingrediente

Ingrediente:

  • 1 pui mare,taiat in 8-10 bucati
  • sare de mare si piper negru
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 1 capatana de usturoi,taiata pe orizontala
  • cimbru
  • 2 linguri de sos de soia negru
  • 3-4 linguri de miere
  • 1 lamaie ,taiata felii subtiri
  • patrunjel

Mod de preparare

Mod de preparare :  

- Asezonati bucatile de pui cu sare si piper . Incinge uleiul de masline intr-o tigaie pentru sotat .

- Rumeneste bucatile de pui la foc mare ,impreuna cu usturoiul si cimbru ,timp de 3-4 minute pe fiecare parte. 

- Asaza toate bucatile de pui intr-o tigaie mare stropita cu putin ulei de masline ,adaugam sosul de soia si mierea ;clatinam tigaia ca sa se amestece sucurile .

- Toarna o cantitate buna de apa clocotita si adauga feliile de lamaie  . Lasa lichidul sa clocoteasca si sa scada pana capata consistenta unui sirop,ceea ce va dura circa 10 minute .Acum puiul va fi bine patruns .

- Muta bucatile de pui pe un platou ,toarna deasupra sos si,daca doresti, presara patrunjel.   Serveste cu cartofi noi ,copti la cuptor cu sare de mare, rozmarin,usturoi si ulei de masline .   O avalanse de arome ! :)  

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui lipicios cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Retete similare

Pui lipicios cu lamaie

Postat de Lia1

Pui lipicios cu lamaie

1. Eu am avut pulpe de pui dezosate. Daca ai pui intreg, stii etapele de pregatire. Sa fie scursa bine de apa carnea. Asezonezi cu sare si piper. 2. Curata cateii de usturoi si sectioneaza-i la...

Citeste continuarea

Budinca de radacinoase cu pulpe dezosate la gratar

Postat de epurasha2bb

Budinca de radacinoase cu pulpe dezosate la gratar

Se curata legumele de coaja si se toaca cubulete , se pun la fiert in apa cu putina sare, se lasa pana fierb pana la 90 % apoi se scot se scurg si se aseaza intr-o tavita unsa cu unt si presarand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2012, 12:56
bun
la 03.06.2012, 12:59
Tare bun!
la 03.06.2012, 13:10
la 03.06.2012, 14:10
cat de bun
la 03.06.2012, 14:20
Buuun!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking