Pui lipicios cu lamaie

Postat de Lia1 in Pui
7 Oct 2014 | 2571 vizualizari
Pui lipicios cu lamaie

Atunci cand nu este timp de marinat, prepara dupa aceasta reteta, este gata in scurt timp si eu anunt in gura mare ca este senzational si nu este dulce, in ciuda faptului ca se pune miere! Mie nu imi plac mancarurile dulci cu carne.

Ingrediente

  • 1pui (8-10 buc)
  • sare
  • piper
  • 3-6 linguri ulei de masline
  • 1 capatana mare de usturoi
  • cimbru crengute
  • otet balsamic (de cirese recomandat)
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri de miere
  • 1 lamaie mare decojita partial si feliata subtire
  • 1 mana de patrunjel pentru decor.

Mod de preparare

1. Eu am avut pulpe de pui dezosate. Daca ai pui intreg, stii etapele de pregatire. Sa fie scursa bine de apa carnea. Asezonezi cu sare si piper.

2. Curata cateii de usturoi si sectioneaza-i la jumatate.

3. Incinge si niste apa fierbinte 1-2 cani.

4. Pregateste si lamaia. Curata din coaja macar jumatate, altfel va fi usor amarui preparatul, dar nu foarte.

5. Incinge intr-o tigaie larga uleiul la foc mare si rumeneste pentru 2-3 minute carnea pe fiecare parte (in doua transe daca sunt inghesuite), dar impreuna cu usturoiul si crengutele de cimbru. Usturoiul de la prima transa il scoti sa nu se arda. Eu am tigaie foarte mare si le-am prajit pe toate dintr-una.

6. Aseaza toate bucatile de pui in tigaie (daca ai fript in transe) si toarna otetul la foc mediu. Lasa-le sa clocoteasca un pic pana mai scade din otet.

7. Toarna sosul de soia si mierea si clatina tigaia ca sa se amestece.

8. Toarna din apa fierbinte peste carne, cat sa le cuprinda pana la jumatate. 

9. Taie lamaia cu mandolina (de preferinta, ca sa fie cat mai subtiri) si adauga-le in zeama. Clocoteste la foc mediu toate, pana se obtine un sos ca un sirop (cam 10 minute). Acum puiul e patruns.

10. Aseaza pe platou carnea si toarna deasupra sosul cu cateva felii de lamaie. Presara patrunjel tocat daca folosesti. 

Se mananca cu champ si fasole verde pastai, fierte in apa cu sare. 

N-am inteles un tips auzit astazi, ca sa ramana fasolea culoare verde-viu chiar si dupa fierbere. ...Ceva sa pui vasul in apa cu gheata, dar nu stiu daca inainte sau dupa ... trebuie sa caut cand am timp, sau mai bine imi spuneti voi. :)

UPDATE: pastaile de fasole dupa ce le fierbi, se pun in apa rece sau gheata ca sa pastreze o culoare vie (am aflat din comentarii) :).

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui lipicios cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Pui lipicios cu lamaie

Postat de Toamna07

Pui lipicios cu lamaie

Mod de preparare :   - Asezonati bucatile de pui cu sare si piper . Incinge uleiul de masline intr-o tigaie pentru sotat . - Rumeneste bucatile de pui la foc mare ,impreuna cu...

Citeste continuarea

Budinca de radacinoase cu pulpe dezosate la gratar

Postat de epurasha2bb

Budinca de radacinoase cu pulpe dezosate la gratar

Se curata legumele de coaja si se toaca cubulete , se pun la fiert in apa cu putina sare, se lasa pana fierb pana la 90 % apoi se scot se scurg si se aseaza intr-o tavita unsa cu unt si presarand...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 07.10.2014, 11:54
Adica o sa ne lingem degetele?
la 07.10.2014, 11:58
Trei linguri de miere chiar nu e mult. N-am văzut pătrujelul (decorul)
Teoretic doar apa rece (foarte rece)ar trebui să păstreze culoare verde a păstăilor de fasole, că menţionai acest lucru la final.
Altfel, cum ştii
la 07.10.2014, 12:02
Super
la 07.10.2014, 12:05
Imi place puiul cu lamaie, iar in combinatia asta este grozav!! Cat despre tips, eu stiu ca se pune fasolea direct peste cuburi de gheata , dar sincer nu am probat niciodata
la 07.10.2014, 12:08
o sa ne lingem degetele? delicios atunci

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking