Ingrediente
- pui grill 1 bucată de cca. 2700 g,
- ulei de măsline,
- sare aromată cu cimbru,
- boia de ardei dulce,
- condimente garam masala ( piper alb, roșu, verde, negru, coriandru, chimen, usturoi, enibahar, sarede mare,ghimbir, cuișoare, scorțioșoară, dafin, în proporții egale:D ;),
- mere golden 2 bucați,
- cartofi noi cca. 2000 g,
- fenicul 2 rădăcini,
- sticlă goală de bere 1 bucată.
Mod de preparare
Puiul se curăță se spală apoi se tamponează cu un prosop de hârtie. Apoi se ”masează” pe dinafară și interior cu ulei de măsline, se asezonează de sare aromată cu cimbru, boia de ardei dulce, condimente garam masala.
Între timp sticla de bere se umple cu apă, apoi și se înfige puiul pe ea. Puiul pe sticlă se pune într-o tavă termorezistentă, unde se adaugă puțină apă, pentru ruperea termică, adică să nu se spargă sticla. Apoi se pune la gătit, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 200 grade.
Din când în când se unge puiul cu zeama lăsată. Când se înțeapă puiul și zeama ce se scurge din el este clară, limpede înseamnă că puiul nostru e gătit și se poate consuma.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticlă, varianta 2 ;)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|