Pui Tequila cu crocant de cartofi si crema de praz

Postat de epurasha2bb in Pui
14 Ian 2013 | 4629 vizualizari
Pui Tequila cu crocant de cartofi si crema de praz

usor si seducator

Ingrediente

  • Pentru friptura aceasta de pui avem nevoie de cateva bucati de pui,
  • un praf de curry,
  • aproximativ 50 ml Tequila,
  • sare,
  • rasnita Kotanyi ciuperci, verdeturi si sare de mare iodata,
  • rasnita Kotanyi piper cu lamaie,
  • aproximativ 1 kg cartofi galbeni,
  • 1 capatana de usturoi,
  • 1 fir de praz,
  • 2 linguri de unt moale,
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare

 

Se spala bine carnea, se toarna peste ea Tequila si condimentele si se lasa acoperit la rece 2 ore.Se scoate si se freaca cu ulei si unt, se mai da un rand de condimente, curry si rasnite si apoi se pune la sfarait intr-o tigaie de teflon gros incinsa cu putin ulei.Se lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Se scoate si se aseaza intr-o tava incapatoare in care am pus si o ceasca de apa si cartofii feliati de jur imprejur.Cartofii se pot taia cu forme de floare. Din 2 cartofi dati pe razatoarea mica impreuna cu usturoiul se face o paturica peste carne. Se da la cuptorul incalzit la mediu cam o jumatate de ora.
Intre timp facem crema de praz.Punem la fiert o oala cu apa si deasupra un capac cu gauri sau o strecuratoare mare. Pe aceasta asezam rondelele de praz spalat si curatat.Lasam asa pana se inmoaie si apoi il mixam intr-un blender impreuna cu 2 linguri de unt, putina sare si piper negru, 1 catel de usturoi, 2 linguri de lapte.Crema se va servi turnata peste friptura alaturi de cartofi si patrunjel verde.
Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tequila cu crocant de cartofi si crema de praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpe cu legume

Postat de Dya

Pulpe cu legume

Prajim pulpele, iar cand s-au rumenit usor, adaugam legumele taiate cuburi mici si le lasam la calit pentru 10-15 minute. Adaugam supa de pui si potrivim de gust cu sare si busuioc; punem si sucul...

Citeste continuarea

Pulpe cu legume si coriandru

Postat de Dya

Pulpe cu legume si coriandru

Intr-un bol, condimentam bine pulpele cu sare si piper dupa gust, presaram un praf de chili si adaugam boabele de coriandru, le stropim cu cele doua linguri de ulei, cu sucul de lamaie si cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2013, 23:55
la 15.01.2013, 00:41
chiar super
la 15.01.2013, 08:53
fain arata
la 15.01.2013, 09:15
ce super arata
la 15.01.2013, 10:30
Sună minunat!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking