Pui umplut cu clatite

Postat de mimmi in Pui
31 Mar 2012 | 6841 vizualizari
Pui  umplut cu clatite

Ingrediente

  • 1 pui cca 1.5 kg,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 ardei,
  • 200 g ciuperci,
  • 100 g branza topita,
  • 50 g unt,
  • sare,piper,
  • vegeta,
  • boia,
  • 1 lingurita patrunjel uscat,
  • putin ulei,
  • Pentru clatite ( ou,faina,lapte sau apa minerala,un praf de sare,ulei pentru prajit),

Mod de preparare

Spalam bine puiul si il curatam. Il punem pe un blat de lemn  si cu atentie,incepem sa separam carnea de piele. Avem grija ca aripile si pulpele puiului sa ramana intacte.   Frecam untul cu putina boia,sare si patrunjel uscat. Cu acest amestec,ungem bine puiul,pe exterior si interior.   Tocam ceapa marunt,ardeiul il taiem cubulete,iar ciupercile le taiem feliute,le calim toate intr-o tigaie in putin ulei. Dupa ce s-au calit,adaugam carnea de pui (ceea ce am scos din puiul intreg ) taiata maruntsi condimentam dupa gust cu sare si piper,le mai calim cca 10 minute,pana se patrunde carnea.   Intr-o oala,punem oul,laptele ( apa minerala),un praf de sare si amestecam totul cu un tel. Adaugam faina in ploaie,amestecand pana ajungem la o consistenta usor mai grosuta. Incingem o tigaie  antiaderenta cu un strop de ulei in ea,adaugam un polonic cu compozitia de clatite si rumenim usor clatita pe ambele parti. Repetam operatia pana se termina aluatul.   Fiecare clatita o umplem cu amestecul de mai sus si o rulam cat mai strans. Cu aceste clatite umplem puiul,dupa care coasem pielea pe unde este rupta,pentru a da o forma cat mai compacta. Presaram puiul cu vegeta si il punem  intr-o tava pe hartie de copt. Il stropim cu putin ulei si il dam la cuptor,la foc mic pentru cca 1 h. Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu clatite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui umplut cu clatite

Postat de sufletista

Pui umplut cu clatite

Clatite -Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam apa minerala,laptele,untul topit si racit,mixand bine dupa fiecare, Adaugam faina si praful de copt mixand pana ce se omogenizeaza si avem...

Citeste continuarea

Pui umplut cu clatite

Postat de Viorelinho

Pui umplut cu clatite

1. Gaina sau puiul il spalam bine si il uscam cu servetele de hartie 2. Separam carnea de piele : Puneti puiul cu burta in sus , si cu un cutit bine ascutit veti putea separa puiul foarte usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2012, 20:11
interesant
la 31.03.2012, 20:11
ooo ce frumos
la 31.03.2012, 20:12
fain!!
la 31.03.2012, 21:14
M-ai cuceri total cu puiul asta..arata demential..si o combinatie minunata..te felicit!!!
la 31.03.2012, 21:21
am mai vazut ceva asemanator,cred ca la Anisoara...oare pe unde o fi disparut?

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking