Pui Valdostana cu ciuperci

Postat de mihaelar63 in Pui
31 Aug 2017 | 4741 vizualizari
 Pui Valdostana  cu ciuperci

 Pollo alla Valdostana este un preparat italienesc    ce-ti ramne in memorie daca l-ai zarit pe undeva  . Pana nu il gusti nu te lasi . Am fost incitata de puiul Valdostana  gatit de  Bucatarase cu experienta Ca Miha https://www.bucataras.ro/retete/valdostana-cu-piept-de-pui-9180.html  , Sidy https://www.bucataras.ro/retete/valdostana-din-piept-de-curcan-17538.html sau Criss https://www.bucataras.ro/retete/pui-valdostana-49858.html.Am folosit   ciuperci , ambele condimente date in retete atat cimbru cat si rozmarin .   Va invit sa preparati si voi acest minunat  pui Valdostana pentru a va convinge .   Nu este greu . Pe cuvant de Bucataras :D !!!!

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat maruntit
  • 3 linguri de faina alba
  • 100ml ulei masline
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura rozmarin verde tocat
  • 1 pahar sos aromat -productie proprie - https://www.bucataras.ro/retete/sos-aromat-27184.html
  • 1 borcan ciuperci champignon taiate
  • 400 gr sunca porc
  • 400 gr cascaval
  • 2 rosii

Mod de preparare

  1.  Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mari [ ca pentru snitel ].
  2. Feliati sunca si cascavalul .
  3. Rosiile se spala si se feliaza
  4. Curati , spalati si tocati marunt ceapa si usturoiul .
  5. Scurgeti ciupercile de lichidul in care au fost conservate si le limpeziti cu apa rece . Scurgeti-le din nou de excesul de apa .
  6. Se bate usor pieptul de pui si s econdimenteaza cu sare , piper si cimbru .
  7. Dati pieptul de pui prin faina alba si prajiti usor pe ambele parti in ulei incins .
  8. Se scot bucatile de pui si se pun separat pe o farfurie .
  9. In uleiul ramas caliti usor ceapa si usturoiul tocate . Adugati ciupercile si rozmarinul si sotati -le impreuna 2-3 minute . Gustati si sarati daca este nevoie .
  10. Intr-o tava ne-aderenta se pune la inceput feliile de pui . Se aseaza deasupra felii de sunca . Distribuiti peste sunca ciupercile si sosul de rosii aromat . La sfarsit se  acopera totul cu felii de cascaval si se pun felii de rosii din loc in loc .
  11.  Dati tava la cuptor pentru gratinare 15-20 minute .
  12. Pentru servire se taie portii sub forma de patrate si se decoreaza cu crengute de rozmarin verde .
  13. Serviti Valdostana de pui cu ciuperci insotita de garnitura preferata .
  14.  Noi am preferat o simpla salata de varza sa o insoteasca .
  15.    Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra " Pui Valdostana cu ciuperci " nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Pui Valdostana

Postat de rocsi_1612

Pui Valdostana

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu niste servetele. Cu un cutit bine ascutit, il taiem in doua pe lungime. Intr-un bol amestescam uleiul cu sare, piper, busuioc uscat, boia de ardei...

Citeste continuarea

Valdostana cu piept de pui

Postat de miha

Valdostana cu piept de pui

Pieptul de pui se taie in 2 pe lungime. Fiecare bucata se bate putin cu ciocanul de snitele intre 2 folii alimentare. Cateva linguri de faina se amesteca cu putina sare, piper si rozmarin. Se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 31.08.2017, 07:26
Ce bunatate!
la 31.08.2017, 07:53
la 31.08.2017, 08:03
Numai bănătăți cu ciuperci! Ne faci poftă...!
la 31.08.2017, 08:41
Yummy, ce bine sună!
la 31.08.2017, 08:50

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking