Pulpa de curcan cu orez la cuptor

Postat de adasev12 in Curcan
3 Apr 2011 | 12064 vizualizari
Pulpa de curcan cu orez la cuptor

nu mai facusem orez la cuptor si am zis sa vad si eu diferenta...intr-adevar, parca a fost mai bun oleaca....

Ingrediente

  • o pulpa de curcan intreaga ( copan si partea superioara, cam un kg 200)
  • condimente pt carne
  • usturoi
  • 3 maini de orez
  • 4-5 carciofi
  • o mana de ciuperci din conserva
  • sare, piper, oregano, curry
  • o tulpina de telina
  • 1 morcov
  • jum de ceapa

Mod de preparare

Pulpa era taiata in doua...am mai crestat-o eu si am introdus bucatele de usturoi, apoi am condimentat cu de toate, am uns cu ulei de masline si am pus in tava.

Orezul l-am spalat, apoi  l-am pus intr-o cratita, am adaugat ceapa taiata marunt, morcovul , carciofii feliati si ciupercile, am condimentat, am pus si o jumatate  lg-ita de curry iar pt un gust mai intens am adaugat si o tulpina de telina pe cate am scos-o ulterior.

Am incins cuptorul la 200grade , am pus o cana de apa peste carne si am dat-o la cuptor.- dupa o jumatate  de ora am pus si orezul la cuptor si am lasat totul inca o ora aprox.

Carnea am tot intors-o in acest interval de pe o parte pe alta

Am servit cu salata asortata...foarte bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan cu orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Piept de curcan cu ciuperci si bacon, gratinat

Postat de rocsi_1612

Piept de curcan cu ciuperci si bacon, gratinat

Spalati bucatile de curcan, le stergeti bine cu niste servetele. Le puneti intr-un bol, presarati sare, piper, boia dulce, cimbrisor si o lingura ulei de rapita. Amestecati bine, lasati pieptul...

Citeste continuarea

Pulpa de curcan la cuptor

Postat de mirela0911

Pulpa de curcan la cuptor

Se spala carnea, apoi se sterge bine de apa cu prosoape absorbante. Se cresteaza pe fiecare parte in 3-4 locuri. Intr-un bol se amesteca sarea, piperul si boiaua cu uleiul. Cu acest amestec se ung...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2011, 13:24
chiar e mai bun la cuptor, de fapt tot cefaci la cuptor are al gust
la 03.04.2011, 13:51
la 03.04.2011, 14:29
la 03.04.2011, 14:34
super gustos
la 03.04.2011, 15:28

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking