Pulpa de curcan cu orez la cuptor

Postat de adasev12 in Curcan
3 Apr 2011 | 12064 vizualizari
Pulpa de curcan cu orez la cuptor

nu mai facusem orez la cuptor si am zis sa vad si eu diferenta...intr-adevar, parca a fost mai bun oleaca....

Ingrediente

  • o pulpa de curcan intreaga ( copan si partea superioara, cam un kg 200)
  • condimente pt carne
  • usturoi
  • 3 maini de orez
  • 4-5 carciofi
  • o mana de ciuperci din conserva
  • sare, piper, oregano, curry
  • o tulpina de telina
  • 1 morcov
  • jum de ceapa

Mod de preparare

Pulpa era taiata in doua...am mai crestat-o eu si am introdus bucatele de usturoi, apoi am condimentat cu de toate, am uns cu ulei de masline si am pus in tava.

Orezul l-am spalat, apoi  l-am pus intr-o cratita, am adaugat ceapa taiata marunt, morcovul , carciofii feliati si ciupercile, am condimentat, am pus si o jumatate  lg-ita de curry iar pt un gust mai intens am adaugat si o tulpina de telina pe cate am scos-o ulterior.

Am incins cuptorul la 200grade , am pus o cana de apa peste carne si am dat-o la cuptor.- dupa o jumatate  de ora am pus si orezul la cuptor si am lasat totul inca o ora aprox.

Carnea am tot intors-o in acest interval de pe o parte pe alta

Am servit cu salata asortata...foarte bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan cu orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Fudulii de curcan cu praz

Postat de gurita_ta2005

Fudulii de curcan cu praz

Fuduliile se pun intr-un castron cu apa rece,pentru a se spala bine si se curata de pielite. Se pun intr-un ceaun cu ulei de masline,se lasa cateva minute sa se prajeasca, dupa care se adauga...

Citeste continuarea

Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

Postat de ancutsa

Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

  Se taie pieptul în două, se unge cu ulei, se freacă cu sare, dar şi mirodenii pentru o crustă frumoasă. Eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile care îmi plac...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2011, 13:24
chiar e mai bun la cuptor, de fapt tot cefaci la cuptor are al gust
la 03.04.2011, 13:51
la 03.04.2011, 14:29
la 03.04.2011, 14:34
super gustos
la 03.04.2011, 15:28

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking