Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de diaconta in Oaie
8 Apr 2016 | 5782 vizualizari
Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Pentru că tot se apropie Sărbătorile Pascale,sunt sigură că cei mai mulţi dintre voi veţi pregăti  carne de miel. Ce vreau eu să vă spun este că am avut un ajutor  minunat pentru pregătirea cărnii.Ajutorul a venit de la prietenii noştri de la Food Saver,care ne-au făcut cunoştinţă cu caserola de marinare Food Saver cu o capacitate de 2l. Am ataşat caserola aparatului de vidat Food Saver şi în doar câteva minute carnea a fost marinată. Si am să vă spun că prin procesul de vidare,porii cărnii se deschid şi astfel aromele şi sosurile pătrund mai rapid şi mai profund în carne. Eu am avut o bucată mai mică de carne dar caserola este foarte încăpătoare.   Pentru garnitură am preferat  broccoli şi legume caramelizate în suc de portocale.

Ingrediente

  • 1 bucata pulpă de miel,cu os

Pentru marinadă:

  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei
  • 3 căţei de usturoi
  • Ardei iute rosu
  • 1 lingurita sos de soia
  • Sare roz de Himalaya
  • Boia de ardei,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • ½ lingurita cimbru
  • Crenguţe de rozmarin
  • Morcov si rosii cherry

Pentru garnitura:

  • Broccoli
  • Câţiva morcovi tineri
  • O tija de apio
  • Coaja si sucul de la o portocala
  • 1 ardei iute
  • Stafide
  • Sare,piper
  • Un cubulet de unt

Mod de preparare

Pulpa de miel am spalat-o si apoi am tamponat-o cu un servet de hârtie.

Am amestecat condimentele si le-am presarat peste carne.

In caserola pentru marinare,am pus vinul,morcovii,rosiile cherry,apoi am asezat carnea.

Am presarat usturoiul zdrobit si taiat,câteva felii de ardei iute,sosul de soia si uleiul.

La final am pus rozmarinul. 

Am pus capacul caserolei si am învârtit butonul capacului în pozitia de vidare.

Am atasat furtunul între aparatul Food Saver si caserola,apoi prin simpla apasare a butonului de vidare,a început procesul de vidare.

Când a ramas doar ledul verde aprins,am mutat butonul capacului caserolei în pozitia “închis” si am scos  furtunul.

De acum nu mai aveam decât sa astept maxim jumatate de ora,pâna ce carnea va fi marinata.

După acest timp,am deschis caserola si am pus carnea împreuna cu marinada într-un vas ceramis si am pus la cuptor pentru o ora, la 200 de grade.

In acest timp am mai stropit friptura cu sosul din tava.

Intre timp am pus broccoli sa fiarba câteva minute în apa cu sare.

Am  taiat ardeiul iute si i-am scos semintele,apoi l-am taiat .

Am razuit câteva fâsii din coaja de portocala,apoi am stors sucul.

Am curatat morcovii,puteti doar sa-i spalati.

Intr-o tigaie am topit untul si am pus ardeiul iute,apoi morcovii,coaja si sucul de portocala,sare,piper,am acoperit si am lasat sa fiarba pâna ce lichidul a scazut.

La final am pus stafidele si tijele de apio.Am mai lasat 2-3 minute.

S-aveţi poftă!

                                                                                                                                            

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Friptura de ied

Postat de Dya

Friptura de ied

Se curata pulpele de iedut si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-un vas cat mai incapator (de preferat, cu capac) si se ung cu ulei. Se condimenteaza foarte bine, se adauga...

Citeste continuarea

Coaste de miel cu sos si cus-cus

Postat de Ina

Coaste de miel cu sos si cus-cus

Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata. Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2016, 22:23
buna buna
la 08.04.2016, 22:26
foarte buna!
la 08.04.2016, 22:27
Preparatul tau arata senzational draga mea! Felicitari!
la 08.04.2016, 22:31
Aiiii, ce bine arata!
la 08.04.2016, 22:37
o bunatate!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking