PULPA DE MIEL UMPLUTA CU SPANAC , FRUCTE USCATE SI SOS DE MIEL

Postat de ela in Oaie
30 Mar 2010 | 5951 vizualizari
PULPA DE MIEL UMPLUTA CU SPANAC , FRUCTE USCATE SI SOS DE MIEL

imi pare rau ca nu am poze,este o reteta mai veche,dar va asigur ca este un deliciu

Ingrediente

  • 2 kg pulpa de miel
  • 250 gr frunze de spanac,
  • 1 legatura mare de macris,
  • rozmarin,
  • 1/2 coaja de lamaie rasa,
  • 5 catei de usturoi curatati si taiati felii,
  • 75 gr fructe uscate,taiate bucati,
  • 50 gr unt moale,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapa,
  • o tulpina de telina taiata felii,
  • o legatura patrunjel,
  • 2 linguri faina,
  • 3 linguri de vin rosu

Mod de preparare

Puneti pulpa cu partea carnoasa pe un fund de lemn si folosind un cutit ascutit taiati carnea pana la os.Tinand cutitul pe os,curatati si indepartati carnea pana ajungeti la articulatie.Taiati in jurul articulatiei si curatati carnea de pe os pana ce acesta ramane curat.Indepartati apoi osul .

Fierbeti oasele pentru a face zeama de carne.Taiati cu grija muschii mai grosi ai pulpei pana cand aceasta poate fi desfacuta cu usurinta.Incalziti cuptorul.

Puneti spanacul intr-o cratita cu apa care fierbe timp de 30secunde(scufundati-l).Scurgeti apa si puneti spanacul sub jet de apa rece,apoi scurgeti bine din nou.Tocati marunt spanacul si macrisul(se poate face si fara macris dar atunci puneti 500gr spanac) si puneti-le intr-un castron,adaugati coaja rasa de lamaie,usturoiul,fructele uscate(se gasesc in comert la alegere),untul,apoi asezonati si amestecati bine.

Cu o spatula,aranjati umplutura in mod egal peste pulpa.Incepand de la un capat rulati bine pulpa peste umplutura,bagand inauntru orice capete care ies afara pentru a da o forma frumoasa.Legati pulpa cu o sfoara la intervale egale,de jur imprejur pe intreaga lungime si puneti-o intr-o tava.

Incigeti uleiul de masline intr-o tigaie si apoi turnati-l peste pulpa.Lasati in cuptor 2ore pana cand sucul carnii este limpede atunci cand infigeti furculita in ea.Mutati carnea pe un platou,lasand doua linguri de grasime in tava.Acoperiti carnea cu o folie de aluminiu pana faceti sosul de carne.

SOSUL DE MIEL:Pentru a face zeama puneti oasele de miel de la pulpa intr-o cratita cu un morcov taiat in patru,o ceapa tocata,o tulpina de telina taiata felii si o legatura de patrunjel verde.Acoperiti cu 600ml apa si adaugati un praf de sare.Cand incepe sa fiarba acoperiti si lasati la fiert o ora,apoi strecurati zeama printr-o sita intr-un castron si lasati sa se raceasca apoi indepartati grasimea de deasupraPuneti tigaia cu cele 2linguri de grasime pe foc,adaugati 2linguri de faina,amestecati si lasati 2minute apoi adaugati treptat amestecand continuu zeama de carne,2-3linguri de vin rosu si fierbeti la foc mic5minute pana se ingroasa sosul.Taiati pulpa si serviti cu sos si legume

Daca ti-a placut reteta noastra "PULPA DE MIEL UMPLUTA CU SPANAC , FRUCTE USCATE SI SOS DE MIEL" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Miel umplut cu drob la cuptor

Postat de rocsi_1612

Miel umplut cu drob la cuptor

Organele de miel le spalati, le puneti la fiert intr-o oala cu apa, boabe de piper si foile de dafin. Cand sunt fierte, le scurgeti bine de apa, le lasati sa se racoreasca. Le tocati marunt cu un...

Citeste continuarea

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

Postat de panacris

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

“Ia ardei, scoate capacul, curăță-i de sâmburi; âmple-i cu tocătură de carne de mel (adică miel) prăjită și amestecată cu ceapă, pătrungel (pătrunjel), sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2010, 18:10
asta e reteta
la 31.03.2010, 10:37
Excelenta reteta !!!
la 31.03.2010, 10:49
multumesc,Sylvia
la 31.03.2010, 16:45
foarte bine arata
la 02.04.2010, 23:28
Dupa titlu mi-am dat seama ca e un deliciu Super, super

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking