Ingrediente
- Am folosit:
- 7-8 felii pulpa de porc
- sos de soia
- apa de flori de portocal
- turmenic,scortisoara,lapte
- Pentru orez:
- Orez salbatic,
- apa,
- sare,
- 1 baton scortisoara
- 3-4 cuisoare
- o pastaie de vanilie fara seminte (le-am folosit la desert)
Mod de preparare
Am marinat carnea de porc pentru 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,scortisoara,turmenic,apoi am asezat-o cu tot cu marinata intr-o tava,am adaugat putin lapte (100 ml) si am dat tava la cuptor,la inceput la foc mai mic,si spre final,ultimele 10 minute am dat focul mai tare pentru a rumeni putin carnea.
Orezul: intr-o craticioara cu capac am pus o masura de orez salbatic,2 masuri apa,sare,un baton de scortisoara,cuisoare si o pastaie de vanilie ale carei seminte tocmai le folosisem la desert si mi-a parut rau sa o arunc fara a o valorifica.Am lasat orezul sa fiarbala foc lent aproximativ 20 minute pana cand toata apa s-a absorbit si orezul s-a fiert.
Pentru a decora farfuria am folosit putina paprika iute afumata si cateva felii subtiri de praz,pentru prospetime.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la tava si orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|