Ingrediente
- Am folosit:
- 2 pulpe de rata
- sos soia
- crema de otet balsamic,
- zahar brun
- scortisoara,
- anason macinat
- chilly,
- paprika iute afumata
- lapte
- Pentru garnitura:
- 1 varza rosie medie
- sare,piper
- 3 lingurite zahar
- 2 lingurite otet
Mod de preparare
Am marinat din timp pulpele de rata cu sos soia,crema de otet balsamic,zahar brun,scortisoara,anason,chilly,boia iute afumata,le-am lasat aproximativ 3 ore intorcandu-le din cand in cand pe toate partile.Dupa acest timp,am scos pulpele din marinata,le-am zvantat bine cu un prosop de hartie si le-am asezat cu pielea in jos intr-o tigaie bine incinsa si le-am lasat sa se rumeneasca,le-am intors si pe partea cealalta.Dupa ce au prins o culoare frumoasa pe ambele parti,le-am transferat intr-o tava de cuptor,am adaugat si marinata in care au stat,putin lapte si le-am dat la cuptor sa se patrunda bine si sa se fragezeasca.
Varza am taiat-o fasii subtiri,am pus-o intr-o cratita cu ulei incins,am adaugat sare,piper si am lasat-o pe foc mic ca sa se inmoaie bine.La final am adaugat amestecul de otet cu zahar si am mai lasat 10-15 minute pentru a se evapora mirosul de otet,apoi am oprit focul.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de rata cu varza rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|