Pulpe de curcan cu lamaie si usturoi verde

Postat de medioto59 in Mancaruri cu carne
29 Iul 2011 | 6658 vizualizari
Pulpe de curcan cu lamaie si usturoi verde

Tare buna si sanatoasa mai este carnea de curcan.Nu-i asa ca si voua va place?................va invit sa serviti.

Ingrediente

  • 4 pulpe superioare de curcan dezosate
  • 2 lamai
  • 3-4 fire de usturoi verde
  •  cimbru uscat
  • boia de ardei
  • 1 lingura ulei de masline
  •  1 cana cu vin alb
  • sare,piper

Mod de preparare

Spalam pulpele,indepartam pielita si apoi le lasam la scurs.In timp ce stau la scurs facem urmatorul amestec:punem intr-un bol uleiul de masline (1 lingura),usturoiul verde(inclusiv frunzele) pe care il taiem marunt(dar nu foarte marunt), cimbrul,zeama de la o lamaie,un varf de cutit de boia iute si vinul.Amestecam bine.Condimentam cu sare si piper pulpele de curcan dupa care le asezam intr-o tava. Turnam amestecul de mai sus peste ele.Taiem cealalta lamaie rondele subtiri si asezam peste pulpe.Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor unde lasam circa 30 min. dupa care scoatem cu grija folia de aluminiu si mai lasam circa 15-20 min pana ce pulpele se rumenesc frumos.Scoatem apoi friptura din cuptor , o lasam  sa se odihneasca putin............hihihi,dupa care taiem felii si servim..

Sosul din tava il punem intr-o sosiera si il servim alaturi de friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu lamaie si usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de curca cu miere si portocale - reteta nr. 500

Postat de mihaelar63

Pulpe de curca cu miere si portocale - reteta  nr. 500

Pulpele de curca se curata , se spala . Se face un amestec din condimente ,miere, ulei,sos Worchester  si zeama de la o portocala.  Cu acest amestec se maseaza bine pulpele de...

Citeste continuarea

Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume

Postat de Sidy

Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume

Pulpele se curata de pielita si cea de curcan se dezoseaza. Facem o marinada din ghimbirul curatat si dat pe razatoarea mica, vin, ardeiul iute taiat oblic feliute, zeama de lamaie, sosul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2011, 18:53
prima...
la 29.07.2011, 19:02
moaaamaaa ce pulpaneeeee, vin la masa
la 29.07.2011, 19:44
bravo doamna medi
la 29.07.2011, 19:48
Vai, Medi', ce-mi place prezentarea Pe zi ce trece faci poze mai frumoase
De mancarica, nu mai zic...
la 29.07.2011, 19:53
prezent minunate

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking