Pulpe de pui emancipate

Postat de nico15 in Pui
5 Noi 2010 | 3286 vizualizari
Pulpe de pui emancipate

De ce le-am spus emancipate... deoarece pentru savoare am pus si portocala.

Ingrediente

  • 2-3 pulpe de pui mai mari
  • 1 legatura de ceapa verde
  • ½ capatana de usturoi sau o legatura de usturoi verde
  • 2 portocale
  • suc de rosii
  • cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • ulei,
  • boia
  • un praf de vegeta
  • 1 1/2 cana de vin rosu

Mod de preparare

Am parlit pulpele, dupa care le-am spalat, le-am crestat si le-am facut o marinada dupa cum urmeaza:
1 portocala
2 fire de ceapa
3-4 catei de usturoi sau ½ de capatana de usturoi
1 ½ cana vin rosu
sare, piper, boia si un praf de vegeta 


Se lasa 2-3 ore la marinat, dupa care se pregatesc pulpele dupa cum urmeaza, se pun la prajit in tigaie, dupa aproximativ 10 minute se-ntorc pe cealalta parte, dupa ce s-au patruns bine pulpele, se adauga 2 fire de ceapa verde taiata marunt si restul de usturoi, cealalta portocala taiata cubulete mai mari,se adauga si sucul de rosii, cantitatea dupa preferinta fiecaruia, se continua prepararea, se asezoneaza cu sare, piper si boia.
Se incearca din cand in cand, cand este facuta carnea se poate servi ca in imaginile alaturate.

Pulpele le-am numit emancipate deoarece am introdus si portocala pentru savoarea ei si fragezeste si carnea de pui, sper sa gasiti interesanta reteta.

Se poate servi cu legume la gratar sau la cuptor, cu piure sau cu ghiveci si cu salata de castraveti acri sau ceapa rosie.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui emancipate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana taraneasca de pui

Postat de eumimi

Tocana taraneasca de pui

Fierbem carnea de pui si oprim supa. Prajim apoi carnea de pui, doar cat sa o rumenim putin. In acelasi ulei in care am rumenit carnea de pui, calim ceapa taiata julienne pentru 7-8 minute....

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu piept de pui (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Ciuperci umplute cu piept de pui (reteta video)

Spalati ciupercile, indeparteti piciorusele, apoi lasati ciupercile la uscat pe un servetel. Acum vom face umplutura: Puneti carnea intr-un bol ,adaugati patrunjel, ceapa, masline, ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2010, 22:26
la 05.11.2010, 22:33
bine ai venit
la 09.11.2010, 16:43
BINE AI VENIT NICO!!! super pulpele tale!!!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking