Pulpe de pui emancipate

Postat de nico15 in Pui
5 Noi 2010 | 3301 vizualizari
Pulpe de pui emancipate

De ce le-am spus emancipate... deoarece pentru savoare am pus si portocala.

Ingrediente

  • 2-3 pulpe de pui mai mari
  • 1 legatura de ceapa verde
  • ½ capatana de usturoi sau o legatura de usturoi verde
  • 2 portocale
  • suc de rosii
  • cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • ulei,
  • boia
  • un praf de vegeta
  • 1 1/2 cana de vin rosu

Mod de preparare

Am parlit pulpele, dupa care le-am spalat, le-am crestat si le-am facut o marinada dupa cum urmeaza:
1 portocala
2 fire de ceapa
3-4 catei de usturoi sau ½ de capatana de usturoi
1 ½ cana vin rosu
sare, piper, boia si un praf de vegeta 


Se lasa 2-3 ore la marinat, dupa care se pregatesc pulpele dupa cum urmeaza, se pun la prajit in tigaie, dupa aproximativ 10 minute se-ntorc pe cealalta parte, dupa ce s-au patruns bine pulpele, se adauga 2 fire de ceapa verde taiata marunt si restul de usturoi, cealalta portocala taiata cubulete mai mari,se adauga si sucul de rosii, cantitatea dupa preferinta fiecaruia, se continua prepararea, se asezoneaza cu sare, piper si boia.
Se incearca din cand in cand, cand este facuta carnea se poate servi ca in imaginile alaturate.

Pulpele le-am numit emancipate deoarece am introdus si portocala pentru savoarea ei si fragezeste si carnea de pui, sper sa gasiti interesanta reteta.

Se poate servi cu legume la gratar sau la cuptor, cu piure sau cu ghiveci si cu salata de castraveti acri sau ceapa rosie.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui emancipate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piept de pui cu legume si sos de rosii

Postat de oanapl

Piept de pui cu legume si sos de rosii

Pieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins. Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie...

Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carne de pui

Postat de eumimi

Cartofi taranesti cu carne de pui

  Punem carnea de pui la fiert si o lasam sa fiarba bine. Separat fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi. Amestecam ardeiul boia cu sare si ghimbir macinat. Presaram...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2010, 22:26
la 05.11.2010, 22:33
bine ai venit
la 09.11.2010, 16:43
BINE AI VENIT NICO!!! super pulpele tale!!!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking