Pulpe de pui la capac cu legume

Postat de Sylvia in Pui
16 Aug 2011 | 5894 vizualizari
Pulpe de pui la capac cu legume

Va prezint azi o reteta simplu de realizat, practica si foarte aromata: Pulpele de pui la capac. Cine nu le cunoaste si nu le-a testat? Eu am adus un plus de aroma adaugand un fir de coriandru si de chimen macinat, aroma a fost de vis si culoarea pe masura.

Ingrediente

  • Pentru a prepara reteta de Pulpe de pui la capac avem nevoie de :
  • pulpe inferioare de pui,
  • 2 fire de ceapa verde,
  • ardei verde si ardei rosu,
  • o tija de telina ,
  • o lingura ulei de masline ,
  • sare si piper proaspat macinate,
  • boia dulce si picanta,
  • o crenguta de rozmarin proaspat,
  • coriandru si chimen macinate ( eu am aceste condimente aduse din Algeria, au o aroma aparte condimentele africane, am mai vb despre asta ) .

Mod de preparare

Iata cum am preparat reteta de Pulpe la capac cu legume:

Se aseaza intr-o tigaie neaderenta de preferinta ( eu am folosit o tigaie Tefal ) pulpele de pui si legumele maruntite.

 Se condimenteaza cu sare, piper, boia, coriandru, chimen macinate si se adauga o lingura de ulei de masline si o creanga de rozmarin.

 Adaugam o cescuta de apa si lasam sa se faca la foc extrem de mic, acoperite cu capac pana se patrunde carnea bine.

Spre final marim putin foucul si lasam sa scada putin sosul. Se mai condimenteaza la final cu o tusa fina de coriandru si chimen macinate sa se simta mai bine aroma.

Eu am servit pulpele de pui in compania unor cartofi fierti in abur si condimentati cu sare, piper si patrunjel verde, gustul a fost de vis si simplitatea retetei fara margini va doresc pofta buna .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la capac cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de pui in sos de rosii, sub capac de cartofi

Postat de merisor67

Friptura de pui in sos de rosii, sub capac de cartofi

Pentru friptura, spalam carnea de pui si parlim daca este cazul pulpele. Ungem carnea cu ulei, presaram peste ea condimentele si pe o parte si pe alta si o lasam asa la reca 20 minute. Punem...

Citeste continuarea

Pui cu legume şi un capac de pâine

Postat de alice_ciobanu

Pui cu legume şi un capac de pâine

Din drojdie frecată cu zahăr adăugată puţină apă şi un strop de făină se face o maia care se lasă la cald vreo 10 minute. Apoi se adauga restul de apă, făina şi se face un aluant...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2011, 21:04
chiar nu pot lipsi la asa bunatate ce ne oferi
la 16.08.2011, 21:10
rocsita noroc ca am ajuns inaintea diei ca nu mai lasa nimic,doar sant preferatele dansei
la 16.08.2011, 21:21
vai ce bine arata...
la 16.08.2011, 21:33
Mona nu mai zic nimic,doar le laud si ma duc
la 16.08.2011, 21:58
minunate

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking