Ingrediente
- Pentru a prepara reteta de Pulpe de pui la capac avem nevoie de :
- pulpe inferioare de pui,
- 2 fire de ceapa verde,
- ardei verde si ardei rosu,
- o tija de telina ,
- o lingura ulei de masline ,
- sare si piper proaspat macinate,
- boia dulce si picanta,
- o crenguta de rozmarin proaspat,
- coriandru si chimen macinate ( eu am aceste condimente aduse din Algeria, au o aroma aparte condimentele africane, am mai vb despre asta ) .
Mod de preparare
Iata cum am preparat reteta de Pulpe la capac cu legume:
Se aseaza intr-o tigaie neaderenta de preferinta ( eu am folosit o tigaie Tefal ) pulpele de pui si legumele maruntite.
Se condimenteaza cu sare, piper, boia, coriandru, chimen macinate si se adauga o lingura de ulei de masline si o creanga de rozmarin.
Adaugam o cescuta de apa si lasam sa se faca la foc extrem de mic, acoperite cu capac pana se patrunde carnea bine.
Spre final marim putin foucul si lasam sa scada putin sosul. Se mai condimenteaza la final cu o tusa fina de coriandru si chimen macinate sa se simta mai bine aroma.
Eu am servit pulpele de pui in compania unor cartofi fierti in abur si condimentati cu sare, piper si patrunjel verde, gustul a fost de vis si simplitatea retetei fara margini va doresc pofta buna .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la capac cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|