Pulpe de pui la gratar cu legume in sos de rosii

Postat de adasev12 in Pui
26 Iul 2010 | 6226 vizualizari
Pulpe de pui la gratar cu legume in sos de rosii

aceasta mancare e o combinatie de jumatate plagiat si jumatate inventie proprie...au dat insa o combinatie destul de reusita...v-o spun si voua, poate o sa va placa...

Ingrediente

  • 2 ardei potriviti
  • 1 vanata mare sau 2 mai mici
  • 2-3 dovlecei, depinde cat sunt de mari
  • 1 conserva de rosii intregi , de 400 gr
  • cateva frunze de busuioc , oregano( daca aveti, eu nu am avut si nu am pus...e bun si fara:))patrunjel verde.
  • 2 bucati mozarella de 100 gr
  • putin parmigiano sau cascaval( aprox 50 gr)
  • 200 gr ciuperci- eu am pus mixt pt ca nu-mi plac doar champignon, si sunt mai bune daca sunt amestecate cu hribi.
  • 4 pulpe de pui
  • sare, piper

Mod de preparare

1. se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc pe rand ardeii pana se inmoie, apoi vinetele si apoi dovleceii.se scot pe o faoie sau in sita sa se scurga de surplusul de ulei.

2.in tigaie se pune apoi inca o lg de ulei de masline de preferinta si se adauga conserva de rosii tocate marunt , ciupercile ,se adauga verdeturile taiate marunt si inca putina apa si se lasa la fiertla foc mic vreo 10 min.se ad.auga putina sare si piper

3.intr-un vas termorezistent  se asaza un strat de ardei vinete si dovlecei amestecate, se pune jumatate din sosul de rosii si apoi o mana de parmmezan sau cascaval ras.se pune restul de legume si restul de sos de rosii iar peste acesta mozarella taiata felii.eu am mai adaugat si putin patrunjel verde deasupra...ii da si savoare si culoare!!!

4.vasul se introduce in cuptorul preincalzit in prealabil la 180gr si se lasa 20-30 min. pana capata o culoare usor aurie.

5.pulpele de pui se fac pe gratar dar se pot face si in tigaie...cum va place.in prealabil eu le-am lasat o ora ( ar fi fost bine si 2 ore, dar nu ma avut timp)la macerat cu 2 frunze de dafin, busuioc si telina verde, sare , piper si usturoi si putina apa).

6.daca va place adaugati si un pahar de vin alb langa aceasta mancare...noi am servit cu bere..in lipsa vinului alb...dar a mers si asa...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la gratar cu legume in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi

Postat de mirela0911

Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mare. Smantana se amesteca cu galbenusurile, apoi se toarna peste cartofi. Se...

Citeste continuarea

Rulou din piept de pui cu bacon si prune uscate

Postat de simona72

Rulou din piept de pui cu bacon si prune uscate

Bucata de piept de pui se spala si se zvanta. Se taie cu un cutit cu lama mare pe toata lungimea lui in asa fel incat sa obtinem o felie lunga si subtire din piept de pui. Se asezoneaza carnea cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2010, 11:06
bune tare
la 26.07.2010, 11:41
arata bine....
la 26.07.2010, 11:59
la 26.07.2010, 12:18
Vin cu toate excelent arat si imi plac f mult ingredientele
la 26.07.2010, 14:34

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking