Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi

Postat de ctlina in Rata
10 Iun 2015 | 7373 vizualizari
Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi

Pulpele de rata confiate, sunt o delicatesa din bucataria franceza. Carnea este gatita cel putin 2 ore, in grasime fierbinte de rata. Apoi este acoperita cu grasime de rata si conservata in borcane . Aproximativ in acelasi mod ca si la confit de rata se procedeaza si cu carnea de porc, de iepure etc, adica se gatesc foarte lent in grasime apoi se depoziteaza la rece pentru cateva luni bune. Carnea devine astfel foarte frageda si suculenta.

Ingrediente

  • 2 pulpe de rata confiate
  • 2-3 cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatati cartofii si taiati-i felii. 

Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe).

Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine.

Scoateti-le si pastrati-le la cald.

Puneti cartofii la prajit in grasimea ramasa.

Lasati-i sa se rumeneasca bine.

Serviti cald.......... o salata verde sau o muratura sunt binevenite.

Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"

Postat de ctlina

Mille feuille de piure de dovleac si rata "confiată"

Pregătiți piureul de dovleac:  Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovii. Se taie cubulete.  Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem...

Citeste continuarea

Parmentier de rata

Postat de ctlina

Parmentier de rata

Pulpele se scot din grasime (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe). Se incalzesc in tigaie timp de 10 minute pana se rumenesc bine. Indepartati pielea. Carnea se indeparteaza de pe os...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2015, 17:05
hmmmmmmm ce bune sunt
la 10.06.2015, 17:07
Foarte bun Sincer nu am fost atenta niciodata la executarea acestei metode Ieri am prajit la foc mic in untura pulpele de cocos fierte in supa . Se chiama ca am facut si eu un fel de confit ?
la 10.06.2015, 17:15
da Miha ai facut bors si confit de cocos
nu se fierb in apa se prajesc 2 ore la foc mic in grasimea lor proprie
la 10.06.2015, 17:25
la 10.06.2015, 17:28
Bun, bun!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking