Pulpe marinate in maioneza cu busuioc, cu cartofi hasselback

Postat de gaby_d in Pui
14 Iul 2011 | 8784 vizualizari
Pulpe marinate in maioneza cu busuioc, cu cartofi hasselback

Azi am fost doar noi, fetele, acasa, asa ca n-am gatit mult. Doar asa cat sa mai pun un colacel, o falcutza ...ceva acolo :)))

Ingrediente

  • 2 pulpe
  • 3 cartofi
  • 80 gr maioneza
  • doua lingurite busuioc
  • o lingura unt
  • sare mare
  • piper
  • 4-5 catei usturoi

Mod de preparare

Spalam pulpele.
Le condimentam bine cu sare si piper.
Le ungem cu jumatate din cantitatea de maioneza si le dam la frigider pentru 24 ore.
A doua zi le scoatem si le ungem iar cu un amestec preparat din maioneza ramasa plus o lingurita de busuioc.

Le asezam intr-o tava .Ne facem c-am pierdut intre ele 3 catei de usturoi zdrobiti usor si le acoperim cu hartie pentru copt unsa cu ulei
Le dam in cuptorul preincalzit la temperatura de 200 grade, pentru 10 minute.
Reducem apoi la temperatura de 175 grade si le mai lasam 40 minute dupa care luam hartia si le lasam sa se rumeneasca frumos.

Tot in aceeasi tava am pus si cartofii. Spalati, curatati si feliati (nu total; ii "feliem" cu cutitul dar nu asa incat sa ii taiem total ci trebuie sa obtinem un aspect de acordeon, se vede in poze).

Din unt, busuioc, sare, piper si usturoi pisat am facut un amestec cu care am uns bine cartofii .
I-am pus langa pulpite si au avut aceeasi soarta ...caldura mare..mon cher :)))

 

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe marinate in maioneza cu busuioc, cu cartofi hasselback" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

Postat de panacris

Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit....

Citeste continuarea

Pui toscan

Postat de anuta

Pui toscan

Pulpele dezosate spalate si zvantate,se subtiaza in partile mai goase apoi se sareaza,pipereaza si se dau cu un praf de legume deshidratate. Se fierb frunzele de spanac in apa cu sare cca 5...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2011, 23:18
Ooooo dar ce frumos le-ai rumenit...arata grozav ...eu iti pap toti cartofiorii pana la ultimul
la 14.07.2011, 23:58
ce bine arata....
la 15.07.2011, 00:16
sunt de mare efect ''acordeoanele''!
la 15.07.2011, 00:35
superba reteta,excelenta prezentare!
la 15.07.2011, 05:42
Bravo, ma'! Arata de nu se poate ....

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking