Ingrediente
- -carne de porc file si pulpe pui(400 gr)
- Marinada:
- 100 ml vin alb-
- 3 frunze busuioc proaspat-
- rozmarin
- -sare
- -piper-
- coriandru
- - zeama de la o lamaie
- -sos worcester 2 lingurite
- Cartofi Wadges-
- cartofi-
- ulei masline-
- boia dulce-
- curri-
- piper
- maghiran-
- cimbru
- sos cu otet balsamic (sau puteti face o reductie de otet balsamic)-
- 50 mlotet balsamic
- -20mlvin-
- 20 ml sos soia
- -1 lingurita zahar
Mod de preparare
Gratar aromat.
Se dezoseaza pulpele. Se face marinada din amestecul de vin, sos worcester, zeama lamaie si aromele mentionate . Se pune canea la macerat cel putin 4 ore. Dupa care se incinge gratarul se pune carnea. Se unge din cand in cand cu marinada. !!!CARNEA SE INTOARCE NUMAI O SINGURA DATA PE O PARTE SI O SINGURA DATA PE PARTEA CEALANTA.!!!
Cartofii Wedges:
Cartofii se curata se spala si se taie in doua apoi iarasi in doua sau in trei . Se face un amestec din ulei masline boia dulce,curri, piper,maghiran, cimbru.Se trec cartofii prin amestecul obtinut si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt. Se dau la cuptor 40 min.
Sos de otet balsamic:
Se pun la fiert toate ingredientele pana cand scad la jumate. Reductia de otet balsamic. se pune la fiart doar otet balsamic catevaminute pana cand devine o crema .
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar aromat cu cartofi Wadges" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|