Pulpe umplute sau carnaciori de casa

Postat de anisoara in Pui
12 Aug 2010 | 10004 vizualizari
Pulpe umplute sau carnaciori  de casa

O gustare , care se prepara intr-un timp foarte scurt si poate inlocui dupa gust carnatii cumparati .In functie de condimente si cantitatea lor , care va fi folosita , veti primi carnaciori cu gust dietetic sau mai picanti. Se poate prepara o cantitate mai mare, si pastrate la congelator. Unica, cand cumparati gaini sau pulpe , aveti grija din timp, sa va aprovizionati cu pelita de gaina, scoase de pe pulpe mari sau piept de gaina. Ca atare, se poate varia cu cantitatea de produse la prepararea acestei retete. In functie de cate pelite de gaina veti avea , asa va varia si cantitatea de produse.

Ingrediente

  • carne de pasare - 3 parti
  • ciuperci champinioane marinate intregi sau jumatati 
  • 1 parte cascaval de tip tare
  • 1 parte Ardei rosu 
  • 1 parte marar proaspat
  • o ceapa
  • usturoi
  • maioneza
  • piper rosu macinat
  • busuioc sau leustean uscat
  • piper negru macinat
  • ulei  
  • maioneza

Mod de preparare

Se dezoseaza carnea de gaina, se scoate pelita de pe carne. Se taie carnea in bucati mai mari cca 3-4 cm bucata

Daca doriti sa preparati pulpe umplute, atunci  scoateti pelita de pe carne si lasati o bucatica de os , pentru ca sa-i puteti da forma pulpei , cand va fi umpluta cu umplutura obtinuta. Vezi imaginea de mai jos.

 Se adauga toata carnea taiata intr-un vas , se toarna peste ea  2-3 linguri de maioneza, 2-3 catei de usturoi taiat in felii subtiri si se lasa la marinat timp de 30 minute.

Ciupercile marinate se spala bine si se scurg de tot sucul lor , daca sunt intregi, se taie in jumatati. Cascavalul se taie in  cuburele de 1-1.5 cm . In cazul de fata cascavalul isi are rolul de a lipi ( inchega) toate ingredientele intre ele.Ardeiul gras se taie in felii de  2 cm . Unele gospodine , care au preparat dupa reteta mea acesti carnaciori, au adaugat si morcovi putin  fierti ( se vede frumos in taietura) dar eu nu am adaugat niciodata.

In tigaie se toarna uleiul si jumatate de ceapa taiata mare (in bucati mai mari, ca sa o puteti inlatura pe urma) si se prajeste cu carnea , care a fost marinata. In timpul prajirii carnii de pasare se adauga condimentele , pe care le preferati . Sare nu se adauga, deoarece ciupercile sunt marinate, si cascavalul, de asemenea ii va da gustul saratel la carnacior.  Se prajeste  la un foc normal timp de 10-15 minute,

Peste fiecare 30 sec ,se amesteca . Se raceste pe deplin si daca a aparut suc , se scoate carnea din suc, se inlatura ceapa si se taie in jumatati. Se adauga la cascavalul , ardeiul si ciupercile taiate, dupa preferinta  se poate adauga marar proaspat , taiat marunt, pentru , ca ii va da o aroma si gust deosebit . Se aranjeaza pe pielita pregatita din timp si se ruleaza in forma de carnaciori sau i se reda forma initiala a pulpei de gaina. Se invelesc in folie de aluminiu sau hartie de pergament , unsa cu ulei. Nu e nevoie de infasurat sau cusut cu ata deoarece sunt invelite si dupa coacere se  mentine forma.

Se coC  pe un gratar de aragaz timp de 10 minute sau in cuptorul incins pana la 220 de grade. E necesar , sa se coaca bine pielita si sa se topeasca cascavalul inauntru, deoarece carnea si ciupercile sunt deja prajite si marinate. Daca doriti sa se rumeneasca , la urma deschideti "pungile" si lasati pentru cateva la focul mare , sa rumeasca putin. Nu uitati ca aveti cascaval inauntru, se poate scurge daca veti tine mai mult timp la foc.

Se poate servi la masa in stare ferbinte, sau se dezvelesc de hartie si lasa sa se raceasca si se pun peste noapte sub un pres. Atunci aveti posibilitatea sa il taiati cu un cutit bine ascutit in felii pe diagonala .

Se poate aranja pe un platou de sarbatoare in forma de evantai , infrumuseta cu o floare din rosie sau din gogosar si servi la masa de sarbatoare. Am scris mult dar se prepara foarte , foarte repede.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe umplute sau carnaciori de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui umplut

Postat de eumimi

Piept de pui umplut

Mai intai desfacem fiecare piept de pui si il batem bine ca pentru snitele. Adauagam cate 1 felie de cascaval si cate una de bacon peste fiecare bucata de piept, presaram sare, piper si...

Citeste continuarea

Pui basquise

Postat de rocsi_1612

Pui basquise

Parliti pulpele de pui de eventualul puf, le spalati si le taiati in doua. Ceapa curatata o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotori, seminte si ii taiati fasii. Puteti pune si copti ardeii,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2010, 10:00
uite cine a revenit. Cu o reteta pe masura!
la 12.08.2010, 10:15
Bine ai revenit,Anisoara! Super reteta!
la 12.08.2010, 10:24
Waw ! ce bunatate ne prezintidraga Anisoaraarata minunat si sigur este o delicateta
la 12.08.2010, 10:32
super....
la 12.08.2010, 10:59
Gaby, . iti multumesc de sustinere. Dar receta pe a cui masura este - pe a ta sau a mea

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking