Punguta cu galbeni

Postat de epurasha2bb in Dulciuri
15 Apr 2010 | 3339 vizualizari
Punguta cu galbeni

in cinstea noului concurs cu galbeni de pe bucataras.ro !

Ingrediente

  • Iata ingredientele pt.o bucata:
  • 1 ou,
  • 1 lingura de miere,
  • 1 lingurita smantana,
  • 1 lingura de scortisoara,
  • 1 ceasca lapte de migdale (migdalele se toacă, se toarnă apă fierbinte şi se lasă o jumătate de oră, apoi se filtrează.Acest lapte de migdale era foarte folosit pe vremea aceea in subtierea supei de dovleac ) si faina in ploaie dupa ochi pana se ingroasa putin compozitia sa fie ca o smanatana mai subtire, as zice ca vreo 2-3 linguri rase.
  • Pentru umplutura si decor
  • marmelada de portocale de cea mai buna, sa fie culoarea chihlimbarului,
  • 1 fir de macaroana fiert in lapte.

Mod de preparare


Cum procedam: batem oul bine, adaugam mierea si smantana, apoi iar amestecam, apoi adaugam scortisoara, amestecam, adaugam laptele de migdale, iar amestecam apoi adaugam si faina in ploaie si amestecam cu grija sa nu faca cocoloase.Ingingem o tigaie dreapta la fund sa nu fie adancita si o ungem cu putin ulei.Turnam compozitia de clatita si lasam sa se coaca pe o parte apoi cand se desprinde usor o intoarcem si pe cealalat parte.Cand s-a copt bine o luam si o punem pe o farfurie intinsa si cand s-a racit putin asezam in mijloc o lingura de marmelada de portocale.Apoi strangem cu grija clatita sa nu o rupem si astfelformam punguta boierului care pe vremea aceea era din piele maronie de vitel si o legam la gura cu un fir de macaroana fiarta in lapte in chipuind '' nojitele'' pungutei.De jur imprejurul pungutei de boier mai '' rasturnam'' niste galbeni din marmelada de portocale.O pueti servi vertical sau rasturanata

Daca ti-a placut reteta noastra "Punguta cu galbeni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Brioșe cu ciocolată a la RuxyRux

Postat de panacris

Brioșe cu ciocolată a la RuxyRux

Într-un vas cu fund dublu se încălzește la foc mic, smântâna, laptele , ciocolata și pudra de cacao. După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă untul în...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor fierti

Postat de MotanLaOale

Reteta de preparare a papanasilor fierti

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza cu grisul, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca ouale pe rand amestecand dupa fiecare. Se lasa deoparte in frigider 20-30 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2010, 17:01
la 15.04.2010, 22:13
la 15.04.2010, 22:32
si eu care credeam ca a pregatit bucataras punguta sa ne-o dea
la 15.04.2010, 23:50
la 16.04.2010, 00:18

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking