Pungute de jambon cu spuma de branza

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
26 Ian 2010 | 7835 vizualizari
Pungute de jambon cu spuma de branza

Am gasit aceasta reteta intr-o revista si am adaptat compozitia, in functie referintele casei . Este un aperitiv festiv excelent care arata foarte bine si este delicios. puteti deasemenea sa adaptati compozitia in functie de preferintele voastre.

Ingrediente

  •  8 felii de jambon crud afumat,
  • 100 ml iaurt gras ( 20-40 % de care gasiti),  
  • o lingurita de smantana,
  • cateva ridichi rosii,
  •  cateva fire de ciboulette ( daca nu gasiti inlocuiti cu cozi de ceapa verde) ,
  • 10-15 grame de branza roquefort,
  • sare,
  • piper,
  • cateva fire de ciboulette pentru legat pachetelele 
  •  cateva crengute de coriandru sau patrunjel.

Mod de preparare

 Preparare: se maruntesc cat de fin se poate ridichiile si firele de ciboulette, eu am folosit un robot mic , se pot face si pe razatoare si  tocat firele de ciboulette daca nu aveti acest robot ( il recomand cu caldura ca marunteste in 10 secunde orice si este ideal pt preparat sosuri si maruntit.

  Dupa aceea adaugam peste iaurtul gras stors bine in prealabil , lingurita de smantana, punem sare si piper si adaugam o bucata cat o nuca de branza roquefort maruntita fin.

  Amestecam bine si mai dregem cu condimente daca trebuie, in principiu trebuie foarte putina sare si piper, sa nu predomine acest gust. Pe un platou de lemn asezam in cruce doua felii de jambon crud afumat si punem in mijloc o nuca de spuma de branza .

  Adunam apoi fiecare latura de jambon ca sa formam o punguta si o legam cu cateva fire de ciboulette ( daca nu gasiti si utilizati cozi de ceapa verde  taiati-le fin pe lungime sa fie de dimensiunea firelor de ciboulette sa le puteti manevra  mai usor) . Dupa ce ati legat prindeti sub nod o crenguta mica de coriandru sau patrunjel .

  Arata foarte sic si gustul este pe masura, poate face fata cu succes oricarei mese festiva, oaspetii vor fi incantati . Puteti sa il asezati sau alaturi de alte aperitive reci sau singur pe o farfurioara mica acompaniat de bucatele de paine prajita si samburi de nuca. Eu l-am servit alaturi de minirulouri de somon si aperitive facute pe biscuti sarati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pungute de jambon cu spuma de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre

Postat de merisor67

Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre

Aducem toate ingredientele pe masa de lucru și începem prin a amesteca ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm uleiul, smântâna, chimenul, piperul și omogenizăm. Dăm...

Citeste continuarea

Placinta cu carne si ghebe

Postat de rocsi_1612

Placinta cu carne si ghebe

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul, iar apa o punem pe foc sa devina calduta. Intr-un bol punem faina, un praf de sare, drojdia si incepem sa framantam. Turnam apa treptat, iar cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2010, 12:28
Wow, ce ikebana Suuuper arata, bravo Foarte, foarte frumos
la 26.01.2010, 12:34
De acord cu Oana.
la 26.01.2010, 12:47
sylvia face numai mancare frumoasa aspectuasa.
la 26.01.2010, 13:12
de acord cu toate comentariile de mai sus
la 26.01.2010, 13:30
super..arata

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking