Ingrediente
- o jumatate de varza
- o ceapa verde
- 4 mere mititele, dulci si zemoase
- un morcov
- 4-5 pulpe dezosate
- 3/4 pahar orez brun
- smantana
- ulei orez
- scortisoara
- curcuma
- curry
- sare
- piper
Mod de preparare
Pasul 1: Am pus pulpele ( cam cu o ora inainte) intr-un vas adanc, le-am amestecat cu ulei de orez , praf de curcuma, curry si sare. Orezul l-am pus la fiert cu putina sare in apa care deja clocotea. Cel brun fierbe in cam jumatate de ora de aceea e bine sa il puneti de la inceput la fiert pentru a va putea ocupa de altele intre timp.
Pasul 2: Am taiat jumatatea de varza in doua, am dat-o prin razatoare si i-am adaugat sare si piper. Am taiat o ceapa si am pus-o in uleiul incins (tot de orez)sei cand a inceput sa se aureasca, am adaugat si varza. Am lasat-o la foc moderat, amestecand din cand in cand sa nu se prinda de tigaie.
Pasul 3: Apoi am pus pulpele intr-un wok incins si le-am tot invartit cu paleta de lemn pana cand carnea a inceput sa se intrepatrunda (albeasca). Am adaugat un pic de apa si le-am lasat sa fiarba la foc domol, la fel ca si varza. Intre timp am curatat merele si morcovul, le-am dat pe razatoare si le-am amestecat. Nu am mai adaugat nimic la compozitia de mar si morcov pentru ca era aromata. Important e ca merele sa fie zemoase si dulci.
Pasul 4: Cand puiul, varza si orezul au fost gata (nu in acelasi timp, orezul fiind brun a fiert cel mai lent) le-am asezat in straturi intr-un vas yena. Si anume: primul strat a fost de varza. A urmat cel de orez peste care am pus zeama de la puiul fiert in wok si un pic de praf de scotisoara. Stratul al treilea a fost cel de mere amestecat cu morcov, apoi iar unul de varza. Am facut un sos din smantana, un pic de busuioc si cam jumatate de lingurita de scortisoara si l-am pus deasupra acestui ultim strat de varza. Peste sos am asezat bucatile de pui.
Am pus vasul in cuptorul incalzit in prealabil si l-am lasat cam 25 de minute la foc mediu.
Marul merge bine cu varza, se completeaza, isi sporesc din dulceata reciproc, iar scortisoara ii da o nota subtila si deosebita. Sper sa o incercati si sa aveti pofta J
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu mere, pui oriental si sos cu scortisoara - dulce si aromat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|