Se spala carnea,apoi se zvanteaza intr-un prosop uscat si se pune intr-un bait facut din apa,mujdei de usturoi,condimente ptr. carne de porc si zeama de la o lamaie,cu o seara inainte de-a prepara-o.
A doua zi o scoatem si o asezam pe un blat,condimentand-o inca odata dupa gust,apoi in vasul de lut punem o farfurie intinsa cu gura in jos,turnand din baitul care ne-a ramas,cca.300-400ml.Apoi asezam carnea in vas,punand peste felii de gogosar,rosie,lamaie.O acoperim cu staniol (partea lucioasa inspre carne) si o dam la 180 de grade 60 min.
Dupa 60 min. o intoarcem,o lasam sa se rumeneasca bine inca 30-40 min,la 140 grade,apoi o scoatem.
Garnitura o facem in felul urmator:
se taie legumele si ciupercile cuburi mici,se sareaza dupa gust si se prajesc intr-o tigaie,dupa ce in prealabil am adaugat putin ulei de masline.se mesteca din cand in cand,iar cand sunt rumenite legumele ,este gata.
Se aseaza in farfurii,alaturi de carnea prajita si se serveste calda,acompaniata de un vin rosu.
VA DORESC POFTA BUNA!