Quiche cu broccoli si masline

Postat de JustLoveCookin in Aperitive / Garnituri
2 Ian 2011 | 5977 vizualizari
Quiche cu broccoli si masline

Ingrediente

  • Ingrediente pt aluat:
  • 250 g faina 000
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 ligurita rasa drojdie liofilizata pt pizza sau tarte sarate
  • 70 g ulei floarea soarelui
  • 100 ml apa plata
  • Ingrediente pt topping:
  • 250 g broccoli
  • 15-20 masline negre fara samburi
  • 2 oua
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Pregatim intai aluatul brisèe pentru quiche.E o reteta speciala,fiindca nu atingem cu mainile aluatul,iar prepararea dureaza exact 2 minute.Ne trebuie un castron rotund,cu capac.Punem faina,sarea si drojdia,apoi apa si uleiul.Inchidem capacul  si incepem sa invartim timp de 1 minut  (deci doar cu miscari circulare) castronul nostru,ca nu imi vine in minte alta denumire in momentul asta.Dupa un minut de invartit,incepem sa il zbatem de sus in jos pentru un alt minut,si cand deschidem avem o bila de aluat gata framantat,si pregatit pentru intins in forma de tarta.

Am pus la fiert apa cu sare,iar cand a inceput sa fiarba am pus cele 250 g broccoli despartit in buchetele si  am lasat 1-2 minute.Le-am scos si le-am lasat 1-2 minute.Am uns cu putin ulei forma si am intins aluatul in ea.Am gaurit cu furculita,apoi cu bucati de folie de aluminiu am acoperit doar peretii,pentru a evita arderea lor.Am dat timp 10 minute la cuptorul preincalzit,dupa care am scos-o,am luat folia de aluminiu si am aranjat buchetelele de broccoli,maslinele si cubulete de mozzarella.

Am batut ouale cu putina sare,apoi am amestecat cu laptele si am turnat peste tarta.Am dat la cuptor pentru inca 30 minute.Et voilà !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu broccoli si masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Barcute cu branza si mac

Postat de rocsi_1612

Barcute cu branza si mac

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea si macul. Drojdia o frecam cu zaharul pana se divolza si ii dam drumul peste faina. Incepem sa framantam, adaugam oul si lapte,...

Citeste continuarea

Aperitiv vafe cu mozzarella si ardei

Postat de oanapl

Aperitiv vafe cu mozzarella si ardei

Topești untul. Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând în continuu.  Adaugi făina cernută cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2011, 16:20
la 02.01.2011, 16:34
la 02.01.2011, 16:39
Ar cam fi vremea ei,gata cu atata carne.
la 02.01.2011, 17:07
Ce bine arata
la 02.01.2011, 17:16
Asa e,eu de acum planuiesc (cel putin o sa incerc ) sa postez retete dietetice,sau oricum,genul light&healthy.Sa speram ca o sa reist tentatiei de a gati "bunataturi".

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking